У Херсонській області може бути небезпечно навіть після звільнення / фото Віктор Ковальчук, УНІАН

Жителів звільненої частини Херсонської області закликають евакуюватися через високу ймовірність ворожих обстрілів.

Про це у Telegram написав голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич.

"На правобережній Херсонщині залишається висока ймовірність ворожих обстрілів. Російська армія, коли тікає, від безвиході починає воювати з мирними людьми. Ми це неодноразово бачили в багатьох звільнених населених пунктах", - зазначає він.

Відео дня

Янушевич повідомив, що також "підлі вороги" перед втечею завдали серйозних руйнувань критичній інфраструктурі, що забезпечує електро-, тепло- та водопостачання.

"Тому наполегливо рекомендуємо вам евакуюватися до більш безпечних регіонів. Команда Херсонської ОВА готова вам із цим допомогти", - зазначив він та закликав людей звертатися на "гарячу лінію" і поставитися до цього максимально серйозно.

Янушевич повідомив також, що Херсон вже з мобільним зв‘язком.

"В центрі міста на площі біля ОДА вже працює LTE від Київстар", - написав він.

Ситуація у Херсонській області

Як повідомляв УНІАН, станом на 12 листопада, військовослужбовці Збройних сил України вже встановили контроль над 60 населеними пунктами у Херсонській області. Загалом з початку тижня на правому березі Дніпра деокуповано 179 населених пунктів.

Компанія ДТЕК разом з "Херсонобленерго" вже приступила до ремонту енергетичної інфраструктури Херсона та області. 

Крім того, протягом двох днів планується розгортання центрів по всьому Херсону, де люди зможуть під’єднатися до безкоштовного зв’язку.

Вас також можуть зацікавити новини: