На звільнених територіях Запорізької області виявляють катівні окупантів / скріншот

На звільнених від російських загарбників територіях Запорізької області українські військові вже знаходять катівні. Про це розповів депутат Запорізької районної ради Антон Жук.

Як зазначив чиновник в ефірі "24 каналу", катівні росіяни облаштовували в підвалах. За його словами, вони знаходяться всього за декілька кілометрів від лінії фронті, яка формувалася на початку вторгнення РФ в Україну. 

"На тих територіях, які звільнені, вже знаходять у підвалах катівні. Мовиться про кілометри. Що ми знайдемо, коли просунуться наші війська на десятки кілометрів? Треба лише думати", – додав Жук.

Відео дня

Водночас детальної інформації щодо катівень, які облаштовували росіяни на тоді ще окупованих територіях, поки що немає.

"Якщо це катівня, допити, є можливість вивозити полонених чи "підозрюваних" куди завгодно, якщо вони продовжували це робити за декілька кілометрів від лінії фронту, я не розумію, чим вони керуються", – наголосив він.

Звільнення окупованих територій

Наприкінці червня 2023 року Збройні сили України змогли закріпитися на невеликій ділянці території поблизу Красногорівки Донецької області, яка була зайнята окупантами ще з 2014 року. У британській розвідці наголосили, що такий успіх став можливим завдяки "перенапруженню зусиль" окупантів на тлі українського контрнаступу.

Водночас, за словами міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса, за "літню кампанію" ЗСУ відвоювали більше територій, ніж захопили російські загарбники під час свого зимового наступу.

Варто зазначити, що вже підтверджено звільнення таких населених пунктів, як село Рівнопіль, Новодарівка, Левадне, Сторожове, Макарівка, Благодатне, Лобкове, Нескучне та П'ятихатки.

Вас також можуть зацікавити новини: