Очікується, шо влітку РФ може піти у новий наступ / Командування Об'єднаних Сил ЗС України

Наразі Росія не має достатньо сил для наступу на Харків та Суми, однак загарбники здатні вести прикордонні бої.

Таку думку висловив колишній заступник секретаря Ради нацбезпеки та оборони політичний та військовий діяч, генерал-майор запасу ЗСУ Сергій Кривонос. За його словами, окупанти тримають у Брянській, Бєлгородській та Курській областях сили та засоби на рівні 50 тисяч.

"Їм цього явно недостатньо для початку наступальних дій. Однак це може дати противнику спроможність ведення прикордонних боїв з метою відтягування наших сил та засобів від російсько-українського фронту. Це вони роблять досить ефективно", - сказав він в ефірі Еспресо.

Відео дня

Кривонос зазначив, що на інших ділянках фронту ситуація достатньо складна, оскільки російськи сили мають велику перевагу в артилерії та чисельності, а також панування у повітрі.

"Одне з головних завдань, яке українська влада мусить вирішувати, - не тільки забезпечення необхідної кількості зброї для наших хлопців на передньому краї, але й забезпечення людьми, які б могли змінити бійців в окопах", - зазначив він.

Ситуація на фронті: останні новини

Тривають бої з російськими загарбницькими військами. Ввечері президент Володимир Зеленський повідомив, що найгарячішими є Покровський, Курахівський, Краматорський, Лиманський, Времівський та Купʼянський напрямки. 

Раніше у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України повідомили, що окупанти готуються до наступу на Харківську та Сумську області.

Вас також можуть зацікавити новини: