REUTERS

Після важких боїв і значних втрат російські окупанти зупинилися біля Конотопу: намагаються купити пальне та вимагають у місцевих їжу.

Як повідомили кореспонденту УНІАН жителі села Чернеча Слобода Конотопського району, які зафільмували рух колони, через населений пункт прослідували у великій кількості "Гради", заправники пального, вантажівки, танки, БТРи, БМП, спецтехніка тощо.

За словами місцевих мешканців, загарбники періодично зупинялися біля домогосподарств, намагаючись купити "за будь-які гроші" сало і самогон.

Відео дня

"На вигляд це були юнаки років 20-ти, напевно, буряти якісь, невисокого зросту. На запитання, чи знають вони де знаходяться і куди прямують, вузькоокі відповідали: "Не знаємо, де ми, але їдемо на Київ". Ніякі продукти ніхто їм, звичайно, не продав", – розповіли селяни.

Прес-служба Сухопутних військ ЗСУ уточнює, що після важких боїв і значних втрат російські окупанти зупинилися поблизу Конотопу. У них проблема з пальним та постачанням.

Зокрема, танкісти ходять з каністрами і намагаються купити пальне, а солдати окупаційних військ вимагають їжу у місцевого населення.

Зафіксовано випадки мародерства закладів торгівлі зі сторони російських окупантів. Водночас, на околицях містечка знаходиться близько 40 одиниць спаленої російської техніки.

"Можете допомогти окупантам паливом з цукром. Стосовно харчування російських солдатів рекомендацій не даємо. Ви самі все знаєте", - йдеться у повідомленні.

Тим часом жителі Конотопа повідомили кореспонденту УНІАН, що колона техніки без зупинки прослідувала через місто. Частина її залишилася в передмісті Конотопа в с. Підлипне, де російські військові почали її окопувати.