Протиракетний комплекс "Залізний купол" / фото US Army

Ізраїльська система протиракетної оборони "Залізний купол" не підходить Україні. Вона не здатна зупиняти балістичні і крилаті ракети, якими Росія обстрілює територію нашої країни. Ця ПРО створена для захисту від повільних на низьких висотах снарядів з легким ураженням.

Таку заяву зробив міністр оборони України Олексій Резніков під час виступу в рамках бізнес-конференції на платформі Forbes.

"Ми всі знаємо приклад Ізраїлю, який досить непогано захищає небо. Всі ми знаємо назву "Залізний купол", але навіть він не захищає на 100 відсотків. Більше того, я був в Ізраїлі, спілкувався з їх виробниками, державними підприємствами. "Залізний купол" зроблений проти повільних на низьких висотах з легким ураженням ракет, зроблених, по суті, в гаражах. Від крилатих і балістичних ракет "Залізний купол" не захищає", — повідомив Резніков.

Відео дня

За словами міністра оборони, Україні потрібно розвивати власну систему ППО або отримати її від західних партнерів. При цьому в нашій країні вже вибудуваний певний захист неба. Це підтверджує той факт, що росіяни побоюються залітати на українську територію, де діє протиповітряна оборона.

"Ворожі літаки в нашому небі вже не літають, тому що бояться і знають, що ми їх збиваємо. Вони використовують старі ракети Х-22, Х-55 та інші. Агресор стріляє ними з території Росії, з території Білорусі, з акваторії Чорного і навіть Каспійського морів, з тимчасово окупованого українського Криму", — додав Резніков.

Нагадаємо, раніше ізраїльський військовий експерт Давид Гендельман заявив, що ПРО "Залізний купол" справляється з цілями, для яких вона була створена. Однак Україна має велику територію, а радіус дії однієї батареї цієї протиракетної оборони становить до 70 кілометрів.

У Ізраїлю зараз десять таких комплексів, а нашій країні знадобилося б більше. На думку експерта, реально можливі обсяги поставок не вирішать проблему бомбардувань.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: