Яка ситуація у Херсоні сьогодні? / фото ua.depositphotos.com

Розпочалася нова доба протистояння захисників Херсона та області повномасштабній російській агресії. 

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається в Херсоні та області 12 травня 2022:

21:14 Також у Новій Каховці військові РФ викрали директора ліцею №10 В'ячеслава Резнікова. Наразі його місцезнаходження невідоме.

Відео дня

19:44 На окупованій Херсонській області лісові пожежі вже охопили понад 1587 гектарів, — голова Держагентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець.

19:05 Російські хакери використовують тему окупованого Херсона для здійснення нової кібератаки. Вони розсилають листи з темою "Щодо проведення акції помсти у Херсоні!", які містять вкладення у вигляді файлу "План Херсон.htm" - Держспецзв’язку.

18:58 На Південнобузькому напрямку війська РФ активних бойових дій не ведуть, продовжують утримувати зайняті позиції. Основні зусилля зосереджені на вогневому ураженні підрозділів ЗСУ та нарощуванні системи радіоелектронної боротьби, а також протиповітряної оборони у західній частині Кримського півострова - Генштаб ЗСУ.

17:21 Російські військові двічі обстріляли с.Осокорівка фосфорними снарядами. Сталось це вчора ввечері. Обстріли були з інтервалом 3 хвилини - повідомив депутат селищної ради Дмитро Бурлай. Відео: Дмитро Бурлай/Facebook.

16:56 У Херсоні погоджуються приймати лише паперові купюри. Як повідомляють ті, хто перебуває в окупації, на торгових точках та у громадському транспорті відмовляються приймати гроші у вигляді монет. Пояснюють це тим, що з ними не працюють місцеві банки. Також у людей проблеми з тим, де перевести в готівку електронні рахунки або розплатитися карткою.

16:49 Інформації про затриманих військовими РФ жителів Голопристанської громади досі немає. У місті відновили газопостачання після артилерійського обстрілу 7 травня, - заступниця Голопристанського міського голови Світлана Лінник.

16:22 Коротко про те, що думають українці про приєднання Херсонщини до РФ 😏.

16:01 Війська Росії на Миколаївщині та Херсонщині продовжують ведення бойових дій на зайнятому рубежі. За наявною інформацією, готуються до захоплення всієї Херсонщини, підтягують ресурси, відновлюють технічні потужності, здійснюють підготовку інженерних підрозділів до наведення понтонно-мостових переправ. На Миколаївському напрямку продовжуються серійні обстріли реактивними системами залпового вогню як позицій ЗСУ, так і промислової зони Миколаєва. Війська РФ продовжують руйнувати інфраструктуру. Станом на 15:00 постраждалих немає.

15:46 Ось так сьогодні Херсон доводить окупанту, що це українська земля! Херсонці - ви неймовірні! Ми скоро будемо разом! Фото: Facebook Юрій Соболевський, перший заступник голови - керівник виконавчого апарату обласної ради у Херсонській обласній раді.

15:03 У Добропіллі Скадовського району військові РФ на вишці повісили триколор. Фото: Суспільне Херсон.

13:00 "Жодної пощади зрадникам": Херсонщину буде звільнено, а всіх колаборантів покарано – заявив Подоляк.

12:10 Боротись з лісовими пожежами на Херсонщині складно через тимчасову окупацію військовими РФ та відсутність пального у лісівників та працівників ДСНС. Місцеві жителі кидають заклики про допомогу, збирають пальне та долучаються до гасіння лісових пожеж.

11:26 Херсонський обласний центр служби крові запрошує донорів на 13 травня. Компоненти крові (тромбоцити) необхідні для онкохворої дитини. Запрошують донорів з першою позитивною групою крові 0(І)Rh +. Адреса Центру служби крові - вул.Миколаївське шосе,7.

11:13 Вчора ввечері окупанти увірвалися до слідчого ізолятора, відкрили певні камери та забрали звідти людей. Судячи з їхніх дій, їм потрібні були підсудні. Повідомляють, що викрадення супроводжувалося пострілами з автомата та вибухами світлошумових гранат. Куди відвезли полонених і яка їхня подальша доля - невідомо.

10:33 Російські військові викрали жителя Каховки. 11 травня вони зайшли до квартири Андрія Юрченка у мікрорайоні Свєтлово і забрали його з собою. Наразі місцеперебування 34-річного чоловіка невідоме - Каховська міська рада.

10:12 Херсонський водоканал просить сплатити за послуги. Протягом двох місяців комунальне підприємство працює у штатному режимі, але ресурс закінчується. Припинення роботи водоканалу загрожує екологічною катастрофою у регіоні - Херсонська міська рада.

09:53  Жителі окупованої Херсонської області знову скаржаться на проблеми зі звʼязком. Там зник український мобільний звʼязок та інтернет. Але СБУ разом із мобільними операторами вже працюють над посиленням сигналу.

09:16 ​​Пожежі на Кінбурнській косі тривають понад тиждень. Горить на межі Миколаївської та Херсонської областей.

03.06 В ОК "Південь" зазначають, що на Херсонщині ворог продовжує ведення бойових дій на зайнятому рубежі, але ані атакувати, ані просунутися йому наші підрозділи не дозволяють.

Корабельне угруповання противника має змінний склад, але у постійній готовності до нанесення ракетного удару перебувають щонайменше півсотні ракет морського базування.

Знищено ворожий склад боєприпасів на Херсонщині.

Вас також можуть зацікавити новини: