Противники в паніці покидали правобережжя Херсонської області, поділився експерт / фото УНІАН

Російські окупанти в паніці покидали правий берег Херсонської області, був хаос.

Окупанти переправлялися через Дніпро на чому могли - на катерах, плотах, човнах, розповів військовий експерт, полковник запасу Збройних сил України Олег Жданов. Полковник зазначив, що вороги намагалися перевозити техніку на якихось катерах, баржах.

"...ми обстрілювали цю справу за можливості і відповідно ось ці баржі і човни переверталися, техніка тонула, тому що їх перевантажували в темряві. Люди тонули, російські солдати. Там була ситуація хаосу і паніки...", - сказав він.

Звільнення Херсонської області - найголовніші новини

Збройні Сили України з кінця літа розпочали активні контрнаступальні дії на низці напрямків. Зокрема, наші воїни витісняли супротивників з Херсонської області. Станом на кінець жовтня було деокуповано понад 80 населених пунктів.

9 листопада командувач російськими окупаційними військами в Україні - генерал Сергій Суровікін сказав, що з правобережжя Херсонської області потрібно вивести сили РФ, оскільки територію неможливо утримати через проблеми з постачанням. Глава росссійского Міноборони Сергій Шойгу наказав вивести звідти війська РФ.

10 листопада головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що наші воїни продовжують наступати в регіоні і з 1 жовтня звільнили понад тисячу квадратних кілометрів території.

11 листопада у Херсон зайшли українські спецпідрозділи. Президент Володимир Зеленський назвав 11 число "історичним днем".

Варто зазначити, що вороги змогли взяти Херсон в перші дні повномасштабного вторгнення.

Вас також можуть зацікавити новини: