Яка ситуація в Києві та області сьогодні? / фото УНІАН (Олександр Синиця)

Розпочалась нова доба героїчного протистояння українського народу російським загарбникам. Ситуація в Києві та області останніми днями спокійна, окрім вибухів у ніч з 14 на 15 квітня.

Ситуація в Києві та області - слідкуйте за онлайн-трансляцією на сайті УНІАН:

21:50 У Київській області юнак наткнувся на ворожу розтяжку. Громадян просять бути дуже уважними на звільнених від окупантів територіях.

Відео дня

21:00 У Броварській громаді вже майже на 90% відновлено електропостачання, запрацювала подача води, – повідомив Ігор Сапожко.

20:50 У Києві з'явилася ще одна точка, де літні громадяни можуть безкоштовно отримати гарячі обіди. Вона відкрилася на вул. Миколи Голого, 5.

19:50 Пожежні-добровольці зі США та Австралії приєднуються до українців у Бородянці, щоб допомогти розчистити уламки та врятувати цінні особисті документи у зруйнованих житлових будинках в Україні.

19:19 "Lifecell" тестує систему екстрених сповіщень на випадок відсутності інтернету. Сьогодні деяким користувачам "Lifecell" надійшло повідомлення про небезпеку. Таким чином, мобільний оператор спільно з ДСНС запустив тестову послугу інформування про надзвичайні ситуації через мобільні мережі.

18:47 У Києві, на Софійській площі, на будівлі МВС розмістили банер на підтримку всіх підрозділів, які зараз захищають Маріуполь. На фото – радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусов.

18:05 Посольство Казахстану повернулося до Київа.

17:53 В Україні на пів року "заморозили" тарифи на світло: скільки будемо платити. Детальніше.

17:25 17 квітня вибухотехніками продовжуються роботи з обстеження та вилучення вибухонебезпечних предметів у Бучанському, Броварському та Бориспільському районах. Залучено 21 піротехнічний розрахунок ДСНС. Лише за вчора було знешкоджено понад 80 снарядів.

16:50 Російські окупанти зґвалтували чоловіка охоронця дитячого санаторію у Ворзелі на Київщині. Про це повідомив  мер Бучі Анатолій Федорук.

16:37 Біля села Стоянка завершили будівництво насипного мосту. Вже завтра планують відкрити транспорт.

16:08 З початку повномасштабного військового вторгнення рф на територію України ворог втратив близько 20% свого озброєння.

15:16 В Україні тестують нову систему екстреного оповіщення населення: як вона виглядає. Детальніше

13:34 Намагаючись вдарити по Києву, ворог перейшов на нову тактику До окупантів почало доходити, що жартувати з українськими системами ППО не варто. Здійснюючи в середньому від 100 до 150 вильотів на день, окупанти бояться підлітати близько до Києва і, як стверджує військовий експерт, вони перейшли на нову тактику.

13:06 ПриватБанк повідомляє, що сьогодні вночі з 23:00 до 08:00 18 квітня — знову проводитимуться планові регламентні роботи у додатку Приват24.

12:40 У Бородянці на Київщині з-під завалів витягли 41 тіло загиблих мирних жителів З 6 квітня у селищі розібрали п'ять багатоповерхових житлових будинків, ще два – на черзі.

12:10 Зранку ворог наніс ракетний удар по м. Бровари. Є потрапляння в ряд інфраструктурних об’єктів. На місці працюють робітники ДСНС, інформація щодо постраждалих уточнюється. За повідомленнями місцевої влади, в Броварах можуть бути перебої з електроенергією та водопостачанням. Всі комунальні служби працюють в посиленому режимі.

11:43 Київська область 17 квітня продовжуються роботи з обстеження та вилучення вибухонебезпечних предметів у Бучанському, Броварському та Бориспільському районах. Залучено 21 піротехнічний розрахунок ДСНС.

11:22 Київський Зоопатруль, який рятує кинутих тварин, шукає на роботу ветлікарів. На жаль, ветклініки виставляють великі рахунки для врятованих чотирилапих з кульовими пораненнями, опіками та хворобами. Тому для порятунку кожного життя команда потребує спеціалістів ветеринарії. Усі деталі за телефонами: +380635735663; +380956161018

10:51 Столичний громадський транспорт від завтра працюватиме у більш інтенсивному режимі.

10:29 Друзі! Важлива інформація! У Києві та області змінюється час комендантської години. Від сьогодні, з 17 квітня, комендантська година розпочинатиметься на годину пізніше, а закінчуватиметься на годину раніше. І триватиме з 22:00 до 5:00 ранку. Дотримуйтеся правил комендантської години. А також - не нехтуйте сигналами повітряної тривоги!

10:18 Під Києвом підліток підірвався на розтяжці На Київщині 17-річний хлопець підірвався на розтяжці. На щастя, підліток залишився живим. Нагадуємо, будьте максимально обережні! Не заходьте в будівлі до перевірки ДСНС, оглядайте авто, під‘їзди та підвали, не заходьте в ліси та не піднімайте нічого із землі.

10:11 Вранці у Києві спрацювала система систем ППО – жодних вибухів у столиці не було Завдяки роботі протиповітряної оборони вдалося запобігти ударам по Києву та Київщині. Жодна з ворожих ракет не досягла мети. Про це заявив заступник голови КМДА Поворознік.

10:09 Символ стійкості українців – кухонна шафа з керамічним півником із деокупованої Бородянки – тепер стала музейним експонатом. Шафа з дозволу власниці обережно демонтували, щоб зберегти кожну деталь, аж до шурупів, на які вона кріпилася до стіни. Тепер його розмістять у Національному музеї Революції Гідності.

9:49 Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 17.04

9:27 Воістину, страшне фото свіжих могил в Ірпені.

9:24 Бровари вранці потрапили під ракетний обстріл, пошкоджено об'єкти інфраструктури Про це повідомив мер міста Ігор Сапожко.

9:07 Зруйнований міст через Ірпінь стане частиною меморіалу, – українська служба BBC На нараді з питань відновлення житлової інфраструктури Президенту України презентували проект меморіального комплексу, який розповість історію тепер відомого на весь світ мосту у селі Романівка. "Важливо, що ми збережемо це місце. А люди зможуть відчути все, що тут діялося. Це буде пам'ятник нашому шляху до перемоги", – сказав Володимир Зеленський.

6.52 Було оголошено відбій повітряної тривоги.

6.45 У мережі повідомили, що в Києві були вибухи.

6.39 Інформації про інциденти в Києві немає, але повітряна тривога й досі триває. Варто берегтися.

5.25 У Києві було оголошено повітряну тривогу. Всіх, хто знаходиться у столиці, попросили пройти в укриття.

00.56 Президент Володимир Зеленський у новому відеозверненні сказав, що готується проект меморіального комплексу, який розповість історію зруйнованого мосту в Київській області, який з'єднував Ірпінь та Бучу з Києвом.

Раніше Міноборони РФ почало погрожувати обстрілами по урядових будівлях у Києві. Це нібито буде відповідь на диверсії та удари України по об'єктах на території РФ.

В Офісі президента вже відповіли на ворожі провокації й заявили, що готові до будь-яких російських сценаріїв.

Вас також можуть зацікавити новини: