Чоловікам 1996-2005 років народження у Маріуполі загрожує "призов" / фото t.me/infosprotyv

У тимчасово окупованому російськими загарбниками Маріуполі можуть почати "мобілізувати" чоловіків.

Про це йдеться у повідомленні в Telegram-каналі Маріупольської міської ради. "В окупованому Маріуполі можуть почати "мобілізувати" чоловіків. Пушилін (ватажок так званої "ДНР" Денис Пушилін - УНІАН) видав "наказ про призов". Згідно з документом, до серпня триватиме "призов" чоловіків 1996-2005 років народження", - зазначили у міськраді.

При цьому місцеві адміністрації мають шукати громадян, які не виконують "військові зобов'язання". Зауважується, що їм погрожують кримінальною відповідальністю.

Відео дня

"Тож можна припустити, що під так званим "призовом" окупанти розпочнуть справжню "мобілізацію". Адже наразі вони готуються до контрнаступу ЗСУ", - наголосили у міській раді.

"Росіяни постійно показують неймовірний рівень свого цинізму. Вони зруйнували наше місто, а тепер хочуть змусити маріупольців воювати проти своїх же. Адже вони сприймають місцевих жителів як гарматне м'ясо. Віримо, що вже скоро ЗСУ звільнять наше місто, і маріупольці будуть у безпеці", - зазначив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Ситуація в Маріуполі - зараз це варто знати

Як повідомляв УНІАН, 4 квітня Маріупольська міська рада повідомила, що викладачі окупованих маріупольських вишів отримали сповіщення, згідно з яким вони мають сповістити студентів про необхідність стати на "військовий облік". Таким чином, зазначили у міськраді, росіяни можуть готувати підґрунтя для "мобілізації" молодих маріупольців.

Раніше стало відомо, що у Маріупольському районі вороги заради свого розміщення виселяють ціле село - без житла можуть залишитися мешканці Лісного.

Вас також можуть зацікавити новини: