Яка ситуація в Миколаєві сьогодні? / фото ДСНС

Миколаїв та область регулярно страждають від атак РФ з початку повномасштабної війни.

Онлайн-трансляція того, що відбувається в Миколаєві та області в середу, 4 травня 2022:

21:07 У 2022 році у зв'язку з російською агресією в Україні випускники шкіл, що планують вступати до закладів вищої освіти, складатимуть національний мультипредметний тест замість ЗНО. Основна сесія відбудеться 18 липня — 10 серпня.

Відео дня

20:05 Прокуратура розслідує справу за фактом обстрілу військовими РФ фосфорними снарядами населених пунктів Нововоронцовської громади.

18:05 Миколаївська обласна станція переливання з 8:00 14 травня запрошує донорів I групи крові резус негативний (-), II групи резус негативний (-) та IV групи резус позитивний (+). Адреса: провулок Радіо, 2.

16:22 У Миколаєві рятувальники ліквідували пожежу, що сталася внаслідок ранкового обстрілу. 13 травня о 10:27 на спецлінію 101 надійшло повідомлення про займання кам’яної споруди із запчастинами та автомобілів під розбирання на приватній території, яка виникла внаслідок ворожих обстрілів у Корабельному районі Миколаєва.

15:52 З'явилися фото зруйнованого внаслідок ракетного удару міст у Миколаївській області. Фото опублікував радник голови ВП Кирило Тимошенко, зазначивши, що тимчасові будинки для проїзду в області вже обладнані у Вознесенську та Новій Одесі. На ділянці Благовіщенське – Миколаїв продовжуються роботи з розбирання зруйнованого мосту.

15:40 Українські захисники вже 19 разів розбили окупантів у легендарній Чорнобаївці. Жителі села намагаються вести звичний спосіб життя – виїхати окупанти все одно не дають. Голова села перебуває у тяжкому стані у лікарні, а його заступника викрадали окупанти.

13:40 В Николаевской области в результате ракетного удара получил серьезные повреждения один из мостов.

13:30 У Миколаєві дві лікарні отримали надпотужні електрогенератори. Два заклади охорони здоров'я, які вважаються у місті основними, надають допомогу пораненим, серед яких як військові, так і цивільні особи. Надпотужні дизельні генератори дозволять повністю забезпечити установку електроенергією у випадку, якщо централізоване електропостачання з якихось причин виявиться недоступним.

12:40 Раніше повідомлялося, що російські окупанти обстріляли околиці Миколаєва забороненими касетними боєприпасами.

12:00 Для пологових будинків №1,2,3 Миколаєва доставили гуманітарну допомогу від Громадської спілки "Український фонд енергоефективності та енергозбереження" та ЮНІСЕФ. Завдяки доставленому гуманітарному вантажу матері та немовлята Миколаєва матимуть можливість отримати необхідне медичне забезпечення і якісний догляд.

11:35 Як повідомили у Державній службі України з надзвичайних ситуацій, внаслідок обстрілу з боку військ РФ близько 11 години сталася пожежа на складі з розбирання автомобілів. Загальна площа займання становить майже 100 квадратних метрів. Пожежу гасять рятувальники 4 та 5 Державної пожежно-рятувальної частини.

10:40 Україна боротиметься за острів Зміїний стільки, скільки потрібно — Кирило Буданов. Начальник ГУР МО України заявив, що острів має стратегічне значення як для України, так і для російських окупантів, оскільки дозволяє контролювати надводну та певною мірою повітряну обстановку на півдні України. Також острів Зміїний стратегічно важливий з погляду можливості висадки росією тактичного морського десанту.

10:36 ​​Війська Російської Федерації 12 травня завдали кілька ракетно-артилерійських ударів по Корабельному і Інгульському районах Миколаєва та території Галицинівської громади. Постраждали четверо людей.

10:20 Офіс Генерального прокурора повідомляє: "Більше ніж 646 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Станом на ранок 13 травня 2022 року офіційне число дітей-жертв не змінилося - 226. Зросла кількість поранених - 420. Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 139, Київській - 116, Харківській - 99, Чернігівській - 68, Херсонській - 48, Луганській - 45, Миколаївській - 44, Запорізькій - 28, Сумській - 17, у місті Києві - 16, Житомирській - 15".

10:05 Варшава подарувала Ніколаєву п'ять автобусів-гармошок із гуманітарною допомогою. Миколаїв таких подарунків справді потребує — комунальний автопарк там невеликий, а його розширенню завадила війна.

9:30 Миколаїв. 09:22, 13 травня.

02:28 По Миколаївщині ворог продовжував гатити артилерійським та ракетно-залповим вогнем.

"Вражаючи об’єкти промисловості, міської та приміської інфраструктури, ворог в тому числі здійснює психологічний тиск на мирних мешканців населених пунктів, намагаючись їх змусити прийняти "руський мир" під страхом обстрілів", - повідомили в командуванні.

Вас також можуть зацікавити новини: