Обґрунтовано нервують: експерт пояснив, навіщо РФ стягує сили на лівобережжя Херсонщини / фото ua.depositphotos.com

На Херсонщині російські окупанти повертаються на позиції, які залишили після скоєного ними ж теракту на дамбі Каховської ГЕС. 

Як пояснив військовий оглядач і полковник запасу Владислав Селезньов, ворог змушений робити це, оскільки втратив ресурси для ліквідації плацдарму на лівому березі Дніпра, яким зайнялися українські сили після відходу ворога.

"Путінська армія, перебуваючи в певних ілюзіях з приводу неможливості дій української армії на лівому березі Дніпра, перекинула від 13 до 15 тисяч своїх мобиків на інші ділянки фронту. До речі, серед тих мобиків були цілком пристойні частини і підрозділи. У тому числі десантники. Вони наразі виконують завдання на запорізькому напрямку, частково в районі Бахмута, частина з них в районі Лимана знаходиться. Так от, після того як група наших військовослужбовців спецназівців взялася за дуже важливу місію – забезпечення плацдарму на лівому березі Дніпра в районі Антонівського мосту – російські генерали змушені були почати нервувати. Тому що вони не в змозі були тими силами та засобами ліквідувати цей плацдарм. Саме тому вони починають переміщати додаткові ресурси на лівий берег Дніпра", – сказав він. 

За словами Селезньова, ворог розуміє, що є ризик переміщення української армії через Дніпро. 

"Росіяни нервують, тому підтягує ресурси. Це своєю чергою змушує їх відволікати ці самі ресурси з інших ділянок фронту, що, відповідно дає нам певну фору. Безумовно, ситуація дуже динамічна, і тут я вірю в ефективність дій українських розвідників і українських спецназівців, які діють на лівому березі Дніпра. Це ні для кого не секрет, вони не тільки проводять розвідку і дорозвідку місцевості, вони дають вказівки для наших артилеристів, ... Потім успіхи, в тому числі зі знищення великих важливих складів з боєприпасами російської армії в Херсонській області, це результат тієї самої роботи", – додав він.

Ситуація в Херсонській області - це потрібно знати

На початку червня російські окупанти підірвали дамбу Каховську ГЕС, внаслідок чого частина російських військ опинилася у водяній пастці, частина відійшла. 

Через місяць після теракту ворог намагається повернутися на старі позиції і облаштувати нові – через непридатність деяких старих до використання у зв'язку з наслідками підриву дамби. 

В ОК "Південь" зауважували, що повернення на позиції дозволяє окупантам повернутися до тероризування правого берега Дніпра обстрілами. Останнім часом окупанти значно посилили обстріли регіону.

Вас також можуть зацікавити новини: