У столиці палає багатоповерхівка / фото КМВА

У ніч на 30 травня у деяких областях України оголосили повітряну тривогу.

Зараз вона лунає на території Чернігівської, Київської, Житомирської, Черкаської та Кіровоградської областей. У Київській обласній військовій адміністрації повідомляють про рух ворожих безпілотних літальних апаратів, у регіоні працює протиповітряна оборона.

"Дотримуйтеся інформаційної гігієни – не фотографуйте та не знімайте роботу наших захисників. Віримо в Збройні сили України!" - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Про вибухи у столиці повідомив і мер Віталій Кличко. Згодом він додав, що зараз всі екстрені служби прямують на виклик у Подільський та Голосіївський райони міста. Деталей він не розповів.

Оновлено о 02:55: У Дарницькому районі Києва впали уламки, почалася пожежа. Кличко повідомляє, що спалахнув приватний будинок. На місце події виїхали всі служби.

Оновлено о 03:07: У Голосіївському районі постраждала 27-річна жінка, її госпіталізували. 

Також вибухи пролунали у Печерському та Подільскому районах. "Атака масована! Не залишайте укриттів!" - написав Кличко.

У КМВА повідомляють, що у Печерському районі уламки впали на припаркований автомобіль. На місці працюють екстрені служби.

Оновлено о 03:12: У міській військовій адміністрації додали, що внаслідок падіння уламків у Печерському районі загорілися три автівки. Інформацію уточнюють. Також зафіксовано падіння уламків в Голосіївському районі. 

У місті продовжують лунати вибухи.

Оновлено о 03:25: У КОВА наголошують, що небезпека не відступила. На Київщині сили ППО продовжують працювати по ворожих цілях.

Оновлено о 03:27: У Голосіївському та Подільському районі вибухи, повідомляє Кличко. На місця виїхали рятувальники.

Оновлено о 03:32: У Дарницькому районі Києва горить будинок. Київська міська військова адміністрація опублікувала відповідні знімки.

фото КГВА
фото КГВА

Оновлено о 03:45: За попередньою інформацією КМВА, у Голосіївському районі внаслідок падіння уламків у багатоповерховому будинку вибило вікна та вирвало двері в декількох квартирах.

Кличко повідомив про пожежу, на місці працюють медики та рятувальники.

Також повідомляється про загоряння в житловому будинку в Подільському районі. Інформація про постраждалих поки не надходила. Екстрені служби на місці.

Оновлено о 03:50: Зафіксовано падіння уламків в Дніпровському районі столиці, в нежитловій забудові. Дані уточнюють.

Оновлено о 04:00: У Голосіївському районі, де пожежа в багатоповерхівці, евакуюють мешканців. Виявили одну потерпілу. КМВА оприлюднила фото.

фото КМВА

Оновлено о 04:05: Вибух у Святошинському районі, всі служби прямують на місце, повідомляє мер.

У КМВА пишуть про падіння уламків на територію одного з підприємств. Інформація попередня, дані щодо руйнувань та потерпілих уточнюються.

Наразі тривога лунає лише у Житомирській та Київській областях, а також у столиці.

Оновлено о 04:45: Кличко повідомляє, що з будинку у Голосіївському районі евакуювали 20 людей.

Одна людина загинула, одну жінку похилого віку госпіталізують медики. Ще двом постраждалим надали допомогу на місці.

Оновлено о 04:48: У Києві, Київській та Житомирській областях скасували повітряну тривогу.

Оновлено о 04:50: У КМВА повідомляють, що у багатоповерхівці зруйновано два верхніх поверхи. Під завалами можливо є люди, інформація уточнюється.

Оновлено о 05:15: За даними військової адміністрації, під час 17-ї атаки окупанти використовували винятково барожуючі боєприпаси "Shahed".

Напад був масованим, у різних напрямках, у кілька хвиль. Повітряна тривога тривала майже три години. За попередніми даними, у повітряному просторі Києва знищили понад 20 БПЛА.

Внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування у різних районах Києва. У Голосіївському – пожежа в будинку, одна людина загинула, троє травмовано. Ймовірно, зруйновано перекриття між поверхами, ведуться пошукові роботи.

У Печерському районі уламками зашкодило автомобілі. У Дарницькому районі спалахнув приватний будинок, пошкоджено припарковані автомобілі.

У Дніпровському районі уламки, що горять, впали на зелену зону. У Подільському – на нежитлову забудову, а у Святошинському – на територію одного із підприємств. На всіх місцях працюють екстрені служби.

Вас також можуть зацікавити новини: