Армія РФ зранку накрила обстрілами Сумщину, є жертви / фото t.me/prokuraturasumy

Російські окупанти вкотре з артилерії обстріляли цивільну інфраструктуру прикордонної громади на Сумщині, внаслідок чого одна людина загинула, ще одна отримала поранення.

Про це повідомила прес-служба Сумської обласної прокуратури. Зазначається, що за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, сьогодні, 17 вересня, близько 10 години окупанти, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, здійснили артилерійський обстріл цивільної інфраструктури Великописарівської громади на Сумщині. 

Відео дня

"Унаслідок атаки ворога на території власного домогосподарства загинув 47-річний чоловік, 40-річна жінка отримала поранення. Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями фіксують наслідки обстрілу", - заявили в прокуратурі.

Окупанти вкотре обстріляли Сумщину / фото t.me/prokuraturasumy

Новини з фронту - що наробила армія РФ за останню добу

Як повідомляв УНІАН, за даними Генштабу, протягом минулої доби ворог завдав 8 ракетних та 57 авіаційних ударів, здійснив понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. 

Також від ракетних ударів постраждало мирне населення міста Харків. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали понад 15 приватних житлових будинків, зруйновано ліцей та інша цивільна інфраструктура.

Вас також можуть зацікавити новини: