Росіяни не припиняють завдавати авіаударів по Маріуполю / фото Азов

Окупанти блокують усі спроби прорватися до Маріуполя.

Про це у відеозверненні повідомила віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції окупованих територій України Ірина Верещук.

"Ми кожного дня намагаємось прорватись до міста Маріуполь, проте окупаційні війська і їх керівництво у РФ блокують усі наші спроби і спроби міжнародних організацій", - зазначила вона.

Відео дня

За словами Верещук, делегація Міжнародного комітету Червоного хреста мала всі необхідні погодження з боку російської сторони і України для проїзду до Маріуполя і евакуації людей.

"Проте крім того, що їм не дали проїхати, вони були заарештовані угрупуванням так званої ДНР і утримувались майже добу за гратами. Але ми все одно будемо продовжувати прориватись в Маріуполь", - наголосила міністр.

Вона підкреслила, що триває робота й над організацією коридорів у інші заблоковані громади для доставки туди гумдопомоги та евакуації людей.

Як повідомляв УНІАН, 6 квітня британська розвідка підтвердила погіршення гуманітарної ситуації у Маріуполі. Понад 160 тис. осіб не мають світла, зв’язку, доступу до медицини, тепла чи води.

Росіяни не припиняють завдавати авіаударів по місту. Не вщухають важкі бої.

Російські окупанти блокують доступ до гуманітарної допомоги, щоб змусити захисників Маріуполя здатися.