Окупанти на Донеччині погрожують жителям в разі відмови від російського громадянства / фото УНІАН

Російські загарбники звільнятимуть жителів Горлівки Донецької області з роботи в разі відмови від набуття російського громадянства. 

Таким чином, Росія продовжує примусову паспортизацію громадян України на тимчасово окупованих територіях Донецької області. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні. 

"Працівникам бюджетних організацій доведено під особистий підпис розпорядження так званої російської окупаційної адміністрації Горлівки щодо необхідності набуття громадянства Російської Федерації. Працівники бюджетної сфери, які до 1 липня не отримають паспорти, будуть звільнені із займаних посад", - йдеться в зведенні. 

Відео дня

Примусова паспортизація на захоплених територіях

Як повідомляв УНІАН, російські окупанти, погрожуючи конфіскацією майна, змушують жителів Скадовська та Каланчака у Херсонській області прискорити отримання російських паспортів.

У Голій Пристані на Херсонщині загарбники також змушують місцевих жителів переоформлювати майнові права за російським законодавством. Тих, хто відмовиться підігравати російський окупації, загарбники погрожують депортувати в РФ.

Окрім цього відомо, що на тимчасово окупованих територіях України російські загарбники під різними приводами вилучають в українців паспорти. Ворог може використовувати відібрані документи, зокрема, для своїх диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ).

За даними Генштабу ЗСУ, російські окупанти такоє намагаються провести паспортизацію місцевого населення в Залізному Порту. Вони обіцяють грошову винагороду жителям міста за отримання російського громадянства.

Вас також можуть зацікавити новини: