Бойовики двічі порушили режим тиші на Донбасі / фото УНІАН

Сьогодні російські окупанти двічі порушували режим припинення вогню на Донбасі, відкривавши вогонь із гранатомета і стрілецької зброї.

Про це йдеться у вечірньому зведенні щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17:00.

"Від початку поточної доби, 16 вересня, у районах відповідальності наших бригад зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню", - йдеться у зведенні.

Поблизу населеного пункту Катеринівка збройні формування РФ відкрили вогонь, здійснивши неприцільний постріл із підствольного гранатомета, а неподалік Водяного противник випустив п’ять провокаційних черг зі стрілецької зброї.

"Бойових втрат і поранень серед українських захисників унаслідок пострілів немає", - заявили у штабі операції.

Читайте такожНа Донбасі в районі Новотошківського загинув військовий

Загострення на Донбасі: що сталося

  • 22 липня учасники Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) з урегулювання ситуації на Донбасі дійшли згоди щодо повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування з 27 липня.
  • Протягом доби 6 вересня ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил загострилася: один український військовий загинув, ще один був поранений.
  • Вранці в неділю в районі ООС були виявлені тіла двох військових, які прямували гасити пожежі на Луганщині. У той же день ще двоє військових отримали поранення в результаті підриву на міні автоцистерни Збройних сил України. У понеділок один з них помер.
  • 11 вересня у Берліні відбулась зустріч політичних радників лідерів країн "нормандського формату". Згідно з повідомленням прес-служби Офісу президента України, радники підтримали заклик Києва вжити вичерпних заходів для продовження сталого і всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі.