Перемир'я на Донбасі розпочалося 27 липня / штаб ООС

Бойовики незаконних збройних формувань використовують оголошений режим припинення вогню вздовж лінії розмежування на Донбасі з метою посилення передових позицій.

Про це йдеться у зведенні Міністерства оборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

"За інформацією Головного управління розвідки Міноборони, командування оперативного угруповання російських окупаційних військ використовує запроваджений з 27 липня режим припинення вогню для нарощування інженерного обладнання передових позицій", - йдеться у зведенні.

Читайте такожУ зоні проведення ООС загинув один військовий

Зокрема, противник відновлює наявні та споруджує нові окопи, бліндажі, ходи сполучень, обладнує додаткові місця для ведення вогню. Крім того, окупанти встановлюють мінно-вибухові загородження та мінують ділянки місцевості вздовж автошляхів з використанням протитанкових мін.

Водночас, як повідомляє розвідка, окупаційні війська продовжують втрачати особовий склад через розширення площ замінованих територій.

"Так, 21 серпня на встановленій саперами противника протипіхотній міні підірвався військовослужбовець одного із підрозділів 9-го окремого мотострілецького полку окупаційних військ", - йдеться у зведенні.

Перемир'я на Донбасі: що було раніше

  • З опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню.
  • Російські окупанти час від часу здійснюють поодинокі неприцільні постріли, які мають провокативну мету.
  • Вчора президент Володимир Зеленський висловив сподівання, що встановлений режим тиші на Донбасі перетвориться на місяці, роки, століття та тисячоліття миру, злагоди та процвітання української землі.