Зеленський каже, що ситуація на Донбасі повністю контрольована / фото ОП

Президент України Володимир Зеленський протягом 6 серпня проїхав понад 100 км лінії фронту на Донбасі та планує за сьогодні, 7 серпня, ознайомитись зі станом українських військових на всій лінії зіткнення.

Про це він повідомив під час спілкування з представниками ЗМІ у Мар'їнці Донецької області. Трансляцію заходу вів Офіс президента у Facebook.

Читайте такожШтаб ООС заявив про відсутність обстрілів упродовж минулої доби: сьогодні вони поновилися

Відео дня

«Упродовж цих двох днів ми використовуємо час, щоб подивитись стан наших військових вздовж усієї контактної лінії, тому дійсно ми проїхали більше 100 км вздовж контактної лінії. Їли з хлопцями, ночували разом… Сьогодні будемо їздити ще до 8-ї чи 9-ї вечора, потім уночі будемо повертатися в Київ. За нашими планами, я хочу, думаю, що за два рази об’їду всі важливі об’єкти, там всі наші військові – вони і є нашим пріоритетом…, усі 410 кілометрів лінії (зіткнення на Донбасі – УНІАН)», - заявив Зеленський.

Крім того, він зауважив, що під час поїздки переночував разом з українськими військовими «у невеликій домівці, там наші хлопці розташовані». «Ми разом поїли, поспілкувались», - сказав президент.

За його словами, ситуація на Донбасі повністю контрольована. Зеленський висловив вдячність українським військовим за те, що «дійсно зберігається режим тиші з нашого боку і все під контролем».

«Ніхто нічого не збирається здавати. У нас сильна потужна армія. Поважаємо її. Ми боремося за Україну, ми боремося за таких героїв, щоб вони дійсно повертались живими», - наголосив Зеленський.

Президент зауважив, що для нього дуже важливо побачити все на власні очі і поспілкуватися з людьми.

«Щоб зрозуміти все, що відбувається, треба говорити з військовими, треба говорити з цивільними, з людьми їсти, жити, скажу відверто, іноді випити… Я, в принципі, так і роблю», - зазначив Зеленський.