Євген Дикий розповів про величезні втрати РФ у боях за Авдіївку / колаж УНІАН з фото REUTERS та скріншоту

Російські окупанти не відмовляються від спроб захопити місто Авдіївка попри те, що зазнають величезних втрат - їхні резерви "перемелюються".

Судячи з усього, вороги отримали завдання захопити Авдіївку прямо з Кремля, поділився думкою колишній командир роти батальйону "Айдар" - ветеран російсько-української війни Євген Дикий під час інтерв'ю Radio NV. "…у них стоїть політична задача взяти Авдіївку. Підкреслюю - саме політична, тому що жодний, навіть достатньо тупоголовий російський генерал, все ж таки таку б задачу не ставив", - зазначив він.

Співбесідник додав, що українські воїни засіли в дуже добре організованій обороні на Авдіївському коксохімі. "…є і купа підземних поверхів, і такі бетонні перекриття, які витримують навіть КАБи (керовані авіабомби, - Ред.)", - сказав ветеран.

Відео дня

Екс-командир підкреслив, що "в авдіївській промці зараз працює така страшна, абсолютно жахлива м'ясорубка, в яку по черзі заходять от цими так званими "м'ясними хвилями" російські загарбники й там лишаються".

Ось як виглядає Авдіївка на карті України / скріншот з google.com/maps

"Співвідношення втрат ще навіть краще, ніж було у нас у Бахмуті, - а в Бахмуті було 1 до 8. Але в Бахмуті просто не було нічого такого, як коксохім, там була звичайна житлова забудова, а тут ще є фактично фортифікація. Тобто Авдіївка зараз працює як величезна м'ясорубка, де перемелюються їхні резерви, і вони від неї не відмовляються, бо це, судячи з усього, завдання з самої гори, от прям з Кремля", - заявив Дикий.

Важливі новини про втрати ворога на 9 січня - зараз це варто прочитати

Росіяни восени минулого року почали активно намагатися захопити Авдіївку й зазнавали величезних втрат. Очільник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш говорив, що завдяки захисникам України місто зустріло 2024 рік під контролем Києва, чим були зламані всі плани російського диктатора Володимира Путіна.

7 січня спікер 110-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України імені генерал-хорунжого Марка Безручка Антон Коцуконь повідомив, що на Авдіївському напрямку ліквідовано, зокрема, понад 200 танків супротивника.

Варто зазначити, що загальні втрати ворога на 9 січня 2024 року становлять приблизно 6 036 танків. Крім того, ліквідовано дуже багато живої сили РФ - близько 365 990 супротивників.

Вас також можуть зацікавити новини: