Євген Пригожин "нагнув" Володимира Путіна, стверджує політолог / фото REUTERS

Власник російської приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин, якого називають "поваром" президента РФ Володимира Путіна, "нагнув" лідера росіян через заяву Міноборони РФ щодо Соледара Донецької області.

Зустріч Пригожина і Путіна відбулася 13 січня, і після неї російське Міноборони зробило нову заяву щодо українського міста, розповів російський політолог та публіцист Андрій Піонтковський, який мешкає в США, в інтерв'ю журналісту та засновнику "Гордона" Дмитру Гордону.

"Пригожин прилетів (у Санкт-Петербург - Ред.) - і "нагнув" Путіна. За дві години після його зустрічі з Путіним з'явилася нова соромлива заява Міністерства оборони", - зазначив співбесідник.

Відео дня

Експерт додав, що власник ПВК "Вагнера" змусив лідера РФ підкреслити "внесок" найманців під час боїв за Соледар.

"Пригожин змусив Путіна змусити Міністерство оборони написати, що, "так, підтверджуємо, що Соледар узято, але треба додати, що вирішальний внесок на етапі вуличних боїв, будинок за будинок, зробили - там три якихось епітети - (типу - Ред.) чудові, мужні, патріотичні чомусь волонтери-бійці ПВК "Вагнера" (у повідомленні Міноборони РФ йдеться, що "це бойове завдання успішно вирішили завдяки мужнім і самовідданим діям" найманців - Ред.)", - поділився політолог.

Бої за Соледар - сьогодні це треба знати

Росіяни довго намагаються взяти під контроль Соледар і зазнають величезних втрат. 13 січня Міноборони РФ стверджувало, що Соледар "захоплений", але не вказало, що у боях за місто брали участь "вагнерівці". Пізніше російське Міноборони уточнило інформацію та похвалило найманців.

Варто зазначити, що Міноборони України не підтвердило захоплення міста супротивником. Пізніше офіцер батальйону "Свобода" Нацгвардії України Володимир Назаренко повідомив, що у Соледарі ворог контролює декілька квадратних кілометрів зруйнованих вулиць, йому немає де триматись, і окупанти стоять, як мішені в тирі для української артилерії.

Вас також можуть зацікавити новини: