Денис Попович прокоментував прорив російського кордону добровольчими угрупованнями / фото УНІАН (Андрій Марієнко)

Входження добровольчих угрупувань на територію Курської та Бєлгородської областей Росії щонайменше може бути поганим інформаційним фоном напередодні так званих виборів президента Російської Федерації.

Про це сказав військовий оглядач Денис Попович в ефірі телемарафону, коментуючи спецоперацію Легіону "Свобода Росії", Російського добровольчого корпусу і Сибірського батальйону. Він зазначив, що російська влада "зачистила все, вбила Навального", унеможливила висування альтернативних кандидатів, а тут виникла ситуація коли добровольчі підрозділи перейшли кордон РФ.

Оглядач додав, що останніми місяцями російські добровольці готувалися доволі активно.

Відео дня

"Хоч вони особливо цю підготовку не афішували, але робили натяки на те, що вона триває. Очевидно, ми зараз можемо бачити результат цієї підготовки. З військової точки зору захоплення селища Тьоткіне абсолютно незначне, це клаптик землі фактично у порівнянні з величезною територією РФ", – сказав Попович.

За його словами, тут важливо розуміти, чи буде наступ розгортатися у глиб території РФ, куди він буде спрямований і якими силами він буде підтриманий. При цьому додав, що в емоційному плані це дуже важлива для нас ситуація і "тут треба пошуміти добряче".

Попович наголосив, що захоплення селища Тьоткіне не сприятиме розпаду Росії. Він зазначив, що треба знати кінцеву мету цієї операції – це просто щоб зайти на територію РФ, здійняти трохи галасу і відступити? Чи, можливо, ця "бавовна" на території РФ є частиною пазла.

"А може потім ще щось підключиться. Ми зараз просто не можемо осягнути масштаб цих подій", – пояснив експерт.

Прорив російського кордону: це варто знати

Вранці бійці Легіону "Свобода Росії", Російського добровольчого корпусу і Сибірського батальйону зайшли до Курської та Бєлгородської областей РФ.

Боєць Легіону "Свобода Росії" Олександр Барановський розповів, що у російському генштабі певна паніка, бо вони не очікували на відкриття другого фронту в цих областях.  За його словами, офіційна Москва поки що мовчить, як зазвичай роблять вигляд, що нічого не відбувається.

Він зауважив, що бійці Легіону "Свобода Росії", РДК і Сибірського батальйону, які є громадянами Росії, вирішили перейти російський кордон з України, і саме таким чином – зі зброєю – "проголосувати" на виборах президента Росії проти режиму Путіна.

У Сибірському батальйоні ж повідомили, що росіяни не очікували атаки. Зокрема, ворожі військові поспіхом залишили свій командний пункт та втекли.

Вас також можуть зацікавити новини: