Путін знищує "Азовсталь" і Маріуполь за те, що українці не здалися / фото t.me/polkazov

Путін знищує завод Азовсталь і Маріуполь за те, що вони не здалися агресору і вже стали символом стійкості для всієї України.

Про це заявив в інтерв'ю CNN генеральний директор компанії Метінвест Юрій Риженков. 

"Я не думаю, що Путіну потрібна Азовсталь. Це боротьба з символом, тому що вони планували захопити місто. І ніколи не думали, що Маріуполь буде чинити опір", - висловив упевненість він. 

Відео дня

За його словами, зараз на території заводу багато мирних жителів, у яких немає їжі і води, але російські війська не дозволяють відправити в місто гуманітарну допомогу. Також невідомою залишається доля тисяч співробітників Азовсталі. 

"З 11 тисяч працівників з нами на зв'язок вийшли всього 4,5 тисяч осіб.  Вже два місяці вся компанія Метінвест намагається допомогти людям вибратися з міста", - розповів Риженков. 

Як відомо, у Маріуполі зруйновано понад 80% будівель, у місті гуманітарна катастрофа. Там в окупації вже два місяці перебувають понад 100 тисяч осіб. Єдиним об'єктом, який не вдається захопити російським окупантам - завод Азовсталь, який обороняють українські військові. У бомбосховищах заводу знаходяться сотні мирних жителів, але росіяни не дозволяють відвезти їх з міста. 

Раніше бізнесмен Рінат Ахметов, власник комбінатів Азовсталь і ММК Ілліча в Маріуполі, висловив гордість тим фактом, що Азовсталь став оплотом опору, і підкреслив: заводи ні за яких обставин не працюватимуть під російською окупацією.