Україна чекає від західних партнерів ракети ATACMS / скріншот

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк назвав, якої зброї потребують ЗСУ на цьому етапі контрнаступу.

"Головне завдання цього етапу війни - знищення і виснаження по суті постачальницького режиму російської армії. Грубо кажучи, потрібно знищити всі тилові можливості постачати резерви, ресурси і так далі. І паралельно вимотувати перший ешелон постійними атаками", - зазначив він.

За словами Подоляка, по-перше, ЗСУ потрібні далекобійні ракети ATACMS, і при цьому їх повинно бути дуже багато: "Щоб ефективно знищувати постачання і не давати можливості його відновити".

По-друге, має бути вирішене питання зі "снарядним голодом", додав радник голови ОПУ. І третя складова - авіаційний компонент, зокрема винищувачі F-16 і штурмовики А-10, заявив Подоляк.

"Але наступальні операції тривають у будь-якому випадку, сьогодні є просування на тому чи іншому напрямках, На кілометр, на півтора. І це просування - однозначно аргумент на користь того, що Україна ефективно продовжує деоокупацію... Наступальна операція триватиме, поки все не буде зачищено і звільнено", - запевнив він.

США передадуть ЗСУ касетні боєприпаси - що повідомлялося

Як писав УНІАН, США виділили Україні великий пакет військової допомоги. Зокрема, Штати оголосили про постачання ЗСУ касетних боєприпасів для артилерії.

Президент США Джо Байден назвав це рішення непростим. Причина, по якій він зважився на крок - те, що, за його словами, Україна потребує їх.

Вас також можуть зацікавити новини: