Росія вдарила по Україні ракетами Х-22 / фото defence-ua.com

У неділю, 11 вересня, російські війська обстріляли території України з далеких бомбардувальників Ту-22 М3. Швидше за все, для ударів РФ використовувала ракети Х-22.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Гнат.

"Працювала російська авіація: далекі бомбардувальники Ту-22 М3, які спочатку з півночі країни завдали ударів, очевидно, ракетами Х-22, потім перелетіли в район окупованого півострова і вже з району мису Тарханкут, ймовірно, атакували і південні регіони нашої держави", – зазначив він.

Відео дня

За його словами, на цей час Україна не володіє засобами, якими можна було б дістати далекі російські бомбардувальники. Юрій Гнат впевнений, що в майбутньому такі засоби будуть.

Дефіцит ракет в Росії

Раніше у головному управлінні розвідки Міноборони розповіли, що Росії мінімум на три роки вистачить ракет для нанесення ударів по території України. Зокрема, мова йде про ракети С-300.  "Іскандери" і "Калібри" у РФ – в дефіциті, їх окупанти використовують рідше.

За словами експертів, дефіцит ракетного озброєння вносить все більше негативних коректив в боєздатність російської армії.

Вас також можуть зацікавити новини: