Льотчик назвав зброю, яка необхідна Україні / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Щоб переламати хід війни в Україні, ЗСУ потрібні крилаті ракети Tomahawk з дальністю польоту понад 2000 кілометрів. Необхідні вони для того, щоб знищувати все, що виробляє зброю і військову техніку на території Росії.

"Такі заводи безпілотниками не знищиш, треба реальні півтонні бойові запаси, тільки ними можна завдати шкоди", - вважає військовий експерт, полковник запасу ЗСУ та льотчик-інструктор Роман Світан, передає 24 канал.

Також експерт акцентував на тому, що причини уповільнення контрнаступу ЗСУ - відсутність авіації та замінована значна частина окупованої росіянами території.

Відео дня

Світан упевнений, що за наявності відповідної зброї втрати ЗСУ були б у 10 разів менше:

"Була б авіація, нам не страшні були ні мінні поля, тому що авіація спеціальним бомбардуванням робить проходи у полях краще будь-якої інженерної системи, яка є наземною. Ну і, відповідно, авіація прориває будь-яку лінію оборони, якою б вона не була".

Контрнаступ ЗСУ - актуальне

Нагадаємо, німецький таблоїд Bild пише, що, якщо український контрнаступ не буде успішним, влада США може змушувати Київ вести переговори. Такі дії американської влади можливі на тлі майбутніх виборів у Штатах і складнощів пояснення постійної підтримки України.

Тим часом у коментарі для CNN високопоставлений український чиновник заявив, що український контрнаступ "навіть не почався серйозно", а тому занадто рано оцінювати його успішність.

За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, американські танки Abrams можуть з'явитися на полі бою вже в цьому контрнаступі Збройних сил України.