Ракета РФ пошкодила будівлю консульства Німеччини / фото twitter.com/sumlenny

Під час масованого удару по Києву російські ракети влучили у райони, де розташовані іноземні дипустанови. Постраждала будівля візового відділу консульства Німеччини та посольства Румунії.

Про пошкодження будівлі німецького консульства повідомив колишній голова Фонду Бьолля у Києві Сергій Сумленний.

Він опублікував кілька світлин пошкодженої будівлі та публічно звернувся до канцлера Олафа Шольца та міністерки закордонних справ Анналени Бербок.

Відео дня

"Може ви хочете відправити пару танків "Леопард" і перевірити ситуацію на місці?", - запитав він.

Очільник МЗС Румунії Богдан Ауреску повідомив, що постраждала будівля посольства країни в Києві.

"Радий, що персонал посольства Румунії у безпеці попри те, що один удар був завданий лише за 850 метрів від його будівлі", – йдеться у повідомленні.

Він також рішуче засудив ракетні удари РФ по цивільних об’єктах у центрі Києва та інших українських містах, нагадавши, що це є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права і призвело до людських жертв.

Масований удар по території України: основна інформація

Ракетний терор рашистів почався вранці 10 жовтня і триває досі. Окупанти обстріляли більше десяти великих міст.

Вибухи зафіксовані у Львівській областіХарковіХмельницькому, ЖитомиріДніпрі, Кривому Розі та інших населених пунктах. Атаки призвели до відключення електрики і водопостачання.

За словами радника ОПУ Олексія Арестовича, ціль росіян — знищити енергетичну інфраструктуру України напередодні зими, щоб громадяни країни замерзали під час холодів.

Частину ударів здійснили по Києву. "Прильоти" зафіксовано в Шевченківському районі столиці. На поточний момент відомо про 5 загиблих і більше 30 постраждалих. Пошкоджено будівлю філармонії, музеї Ханенків і Шевченка.

Вас також можуть зацікавити новини: