У Бєлгороді 20 квітня прогримів потужний вибух / фото t.me/bazabazon

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко прокоментував події в російському Бєлгороді, де ввечері 20 квітня на перехресті жвавих вулиць впала та вибухнула авіабомба.

"Взагалі не здивований тим, що сталося. Оскільки неодноразово попереджав росіян, які раділи застосуванню цих бомб по території України, що вони будуть падати і на їхні голови. Так воно і сталося й буде відбуватися", - зазначив експерт.

При цьому Коваленко нагадав, як 12 березня 2023 в Кубишевському районі Донецька на голови місцевим жителям звалилася бомба ФАБ-500 M62 з російським модулем управління і корекції, що робить з бомби вільного падіння подобу плануючої, коректованої бомби. Сам модуль в ході цього інциденту приземлився в 500 метрах від бомби.

"Дані модулі виготовляються кустарно, швидко і у великій кількості. Але через все перераховане вище вони ненадійні та нерідко просто розвалюються у повітрі. І те, що у Бєлгороді звалилася бомба, а буквально місяць тому в Донецьку, змушує задатися питанням, а скільки звалилося у полях та лісах? Але, що найцікавіше у цій історії, це навіть не те, що МО РФ зізналося, що вони бомблять Бєлгород, і не те, що підтверджується факт низької якості російських бомб, а те, що це ми навіть ще нічого не починали", - додав Коваленко.

Вибух у Бєлгороді 20 квітня - актуальне

Як повідомляв УНІАН, 20 квітня у Бєлгороді пролунав потужний вибух

У Міноборони РФ назвали подію "нештатним сходом авіаційного боєприпасу" з винищувача Су-34, що пролітав над Бєлгородом.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що РФ навмисно обстрілює Бєлгород, щоб залякати місцевих жителів.