Росіяни завдали удару по селищу Великий Бурлук / колаж УНІАН, фото t.me/UA_National_Police

Росіяни обстріляли селище Великий Бурлук на Харківщині та влучили у житлові будинки, повідомив у Telegram голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов

"Сьогодні, о 16:16, ворог здійснив ракетний обстріл селища Великий Бурлук. Попередньо С-300. Влучив у 2-поверховий житловий будинок та ще один поряд із ним. Постраждали 7 місцевих цивільних", - інформує він.

За даними Синєгубова, одній людині надали меддопомогу та направили до лікарні, двох людей рятувальники витягли з-під завалів, надали першу допомогу і госпіталізували.

Відео дня

"Під завалами перебувають люди. Підрозділи ДСНС надають всю необхідну допомогу. Усі профільні служби на місці. Інформація оновлюється", - зауважив очільник області.

Оновлено о 19.50. Згодом Синєгубов оновив інформацію про наслідки обстрілу: "Щойно врятовано жінку. Їй надається уся необхідна меддопомога. Загалом 5 постраждалих. На жаль, загинув один чоловік".

Він зазначив, що розбір завалів двоповерхового будинку триває, продовжується порятунок людей, які перебувають під завалами. 

Своєю чергою поліція інформує, що під завалами можуть знаходитися четверо осіб. "Пошкоджений двоповерховий будинок, в якому з 16 квартир зруйновані 8. Також пошкоджений приватний будинок та два поліцейських автомобілі", - зазначають у поліції.

Як повідомляв УНІАН, Харківщина перебуває під постійними обстрілами росіян. 

Зокрема вчора вранці голова ОВА інформував, що в області артилерійських та мінометних обстрілів з боку окупантів за добу зазнали близько 15 населених пунктів, серед них: Уди, Козача Лопань, Лук’янці, Вовчанськ, Синьківка, Петропавлівка, Глибоке та ін.

За його даними, внаслідок російського артилерійського обстрілу загинули двоє чоловіків, які перебували на сільськогосподарському підприємстві у с. Кирилівка. Крім того, ще один цивільний чоловік віком 36 років та жінка отримали вибухові травми, їх стан оцінюється як середній.

Також близько 22:00 ворог здійснив обстріл міста Куп'янськ. Пошкоджено житловий приватний будинок.

Згодом стало відомо про новий обстріл, який здійснили окупанти 13 лютого близько 11:00. Під ударом була центральна частина Вовчанська (Чугуївський район Харківщини). Внаслідок дій окупанта 61-річна цивільна жінка загинула від міно-вибухової травми, ще одна 50-річна цивільна була поранена. У момент обстрілу люди перебували на місцевому ринку, поінформував Синєгубов.

Вас також можуть зацікавити новини: