РФ ракетними обстрілами знищує українські міста / фото t.me/pgo_gov_ua

Російські окупанти до останнього дня війни продовжать обстріли українських міст, не змінюючи своєї нинішньої тактики.

Про це заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов в інтерв'ю Дмитру Гордону.

"Єдине, чим ми можемо це зупинити, - це якщо США проголосують закон про ленд-ліз і в рамках ленд-лізу ми попросимо у них щось по більш серйозне, більш сучасне типу [зенітно-ракетного комплексу] Patriot або типу протиракетного комплексу THAAD американської розробки", - сказав Жданов.

Відео дня

Своєю чергою журналіст уточнив, чи можуть США поставити Україні свої ЗРК Patriot.

"Якщо це буде дійсно ленд-ліз, тоді номенклатура озброєнь не має значення. Вона буде узгоджуватися з країною-постачальником в рамках заявки. Тобто ленд-ліз відкриває нам вікно... в плані отримання навіть сучасних зразків озброєння", - пояснив експерт.

Він додав, що це була б відповідь на прохання про "закриття неба" над Україною.

"Річ у тому, що комплекс С-300 був кращою розробкою Радянського Союзу, але Радянського Союзу. Якщо він може збивати літак до 200 км, то ракету він збиває на відстані 60 км всього лише. Тобто уявіть, яку щільність треба створити, щоб закрити небо України від ракет", - підкреслив він.

Крім того, експерт переконаний, що система ППО "Залізний купол", яку виробляють в Ізраїлі, могла б захистити Харків від обстрілів артилерії ворога.

Зазначимо, напередодні в РФ заявили про нові плани - російські військові прагнуть встановити повний контроль над Донбасом і Південною Україною для забезпечення сухопутного коридору в анексований Крим, отримання виходу до Придністров'я, а також "впливу на життєво важливі об'єкти української економіки".​