Охоплений вогнем російський танк / скріншот

Російські окупанти у ході контрнаступу ЗСУ поспішають висловлюватися про нібито підбиту українську техніку. Але нерідко стають посміховиськом: то макет танка знищать, то свою ж перетворену на металобрухт бронетехніку видадуть за українську.

Одну з таких останніх ситуацій чудово ілюструють скріншоти постів російських пропагандистів й українських пабліків, зокрема, Телеграм-каналу УНІАН. На першому - рупор Кремля радіє нібито підбитому українському танку; на другому - правда: це підбитий бійцями ЗСУ танк РФ.

"Запоріжжя. Танк ЗСУ вирішив зайти на наші позиції, але його зустріли пострілом з ПТУР. Екіпаж кинув охоплену вогнем машину і дременув", - пише російський "воєнкор" Руденко. 

Відео дня

Але насправді горить російський танк, про що писали українські пабліки ще 9 червня і публікували ці кадри.

У РФ похвалилися підбитою українською технікою і зганьбилися (фото)
У РФ похвалилися підбитою українською технікою і зганьбилися (фото)

Втрати Росії в техніці на війні проти України

Як повідомляв Генштаб ЗСУ 13 червня, загальні бойові втрати противника з початку війни склали близько 216 650, з них 470 осіб ліквідовано за минулу добу.

Крім цього, була знищена техніка окупантів: танки ‒ 3935 (+4), бойові броньовані машини – 7642 (+6), артсистеми ‒ 3766 (+20), засоби ППО – 363 (+1), вертольоти – 300 (+1), БпЛА – 3309 (+2), автомобільна техніка та автоцистерни ‒ 6473 (+2), спецтехніка - 511 (+1).

Вас також можуть зацікавити новини: