Росіяни продовжують звозити мігрантів на окуповані території / фото sprotyv.mod.gov.ua

На тимчасово окупованих територіях Донецької області зростає кількість заробітчан з Центральної Азії та Північного Кавказу, інформує Центр Національного спротиву.

В першу чергу це стосується півдня області, зокрема, тимчасово окупованого Маріуполя, де проживає вже більше 30 тисяч мігрантів. Зазначені мігранти готові працювати на будівельних проектах, які спонсорує окупаційна адміністрація, за низьку зарплату. При цьому рівень безробіття серед місцевих мешканців зростає, і вже досягнув 50% в деяких районах ТОТ Донецької області.

"Таким чином окупаційна адміністрація здійснює політику зі зміни демографічного складу тимчасово окупованих територій, де місцевих мешканців змушують виїжджати через безробіття та гуманітарну катастрофу, а замість них завозять мігрантів, лояльних до РФ", - наголошують у Центрі Нацспротиву.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, перед псевдовиборами, які Росія організовувала у вересні на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, окупанти масово завозили громадян Російської Федерації як з інших територій, так і безпосередньо з самої РФ.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив у вересня, що на тимчасово окупованих російськими загарбниками українських територіях півдня і сходу України дві третини так званих кандидатів на псевдовиборах не є місцевими мешканцями.

СБУ встановила понад 3,5 тис. організаторів та учасників псевдовиборів РФ на окупованій території України. Таким чином росіяни планували легалізувати своїх ставлеників в окупаційних органах у тимчасово захоплених районах.

Вас також можуть зацікавити новини: