Олексій Гетьман оцінив можливості російської ППО в окупованому Криму / фото Радіо Свобода

Військовий аналітик, майор запасу, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман заявив, що російська ППО не може перехоплювати ракети, якими Україна бʼє по військовим обʼєктам окупантів у Криму

В ефірі "24 каналу" він додав, що атака на "вишки Бойка", висадка десанту, ліквідування протиповітряних засобів, серед яких системи С-400 "Тріумф", С-300, "Тор", що були розташовані в Криму, суттєво "пошматували" протиповітряну оборону російських окупантів. 

"І росіянам так швидко залатати таку "щілину" у протиповітряній обороні не можливо. Є передчуття, що українські літаки через ці "щілини" вже залітають і можуть випускати ракети Storm Shadow чи SCALP по Криму", – зауважив аналітик.

Відео дня

Він також сказав, що атаки по окупованому Криму можуть стати сигналом для західниз партнерів про те, що Україна вправно працює далекобійними ракетами, "і тому, можливо, потрібно дати Україні ще більше ракет".

Водночас він наголосив, що якби далекобійних ракет на озброєнні Сил оборони було не кілька десятків, а кілька сотень, удари по окупованому Криму були б ще ефективнішими.

"Якщо ми отримаємо більше ракет, це не означає, що ми одразу переможемо у війні. Але це дуже спростить наш шлях та збереже дуже багато життів наших військових", – резюмував він. 

"Бавовна" в Криму: останні новини

Ввечері 9 листопада в окупованому Севастополі пролунав потужний вибух. Росія заявила про атаку ракетою "Нептун". Тим часом  "губернатор" Севастополя Михайло Развозжаєв традиційно відрапортував про "знищення" цілі. 

Раніше повідомлялося про влучання в ракетоносій РФ, який стояв на суднобудівному заводі в окупованій Керчі. Корабель російського флоту "Аскольд" було уражено крилатою ракетою SCALP-EG.

Вас також можуть зацікавити новини: