Зенітний ракетний комплекс С-300 / фото УНІАН

Відомий військовий експерт Олег Жданов розповів, наскільки складно збити російську ракету С-300 класу "земля-земля" та яка її точність попадання в ціль.

Свою думку з цього приводу він озвучив на YouTube-каналі.

За словами експерта, ракети С-300 так само складно збивати, як і балістичні з крилатими.

Відео дня

"Складність її (С-300) збити полягає у тому, що вона може маневрувати в польоті, змінювати свою траєкторію. У неї дальність пуску може бути від 100 до 200 кілометрів, а це дуже маленька відстань для того, щоб встигла зреагувати система ППО (протиповітряної оборони). Ось коли ми отримаємо системи ПРО (протиракетної оборони), ми зможемо підвищити ймовірність нашого захисту від ракет класу "земля-земля", "повітря-земля", – упевнений Жданов.

Що стосується точності російських ракет С-300, то, за словами експерта, на сьогоднішній день достовірних даних про це немає:

"При підсвічуванні цілі радіолокаційною станцією точність досить висока. Якщо без підсвічування, то відхилення може скласти до 100 метрів, а, може, і більше".

Раніше повідомлялося, що російські війська вночі в черговий раз вдарили ракетами С-300 по Миколаєву, влучили в приватний сектор.

Вас також можуть зацікавити новини: