Організацією "охоронної" структури займалися російські спецслужби / фото ua.depositphotos.com

Російські спецслужби сформували в Білорусі "охоронне підприємство" для того, щоб влаштовувати провокації під виглядом ЗСУ. Так вони хочуть втягнути Білорусь у війну проти України.

Про це розповів експерт з економічних та політичних питань Георгій Біркадзе в ефірі інформаційного телемарафону. За його словами, до цього "охоронного підприємства" набирають лише офіцерів, яким платять близько 3700-4000 євро.

"Вони (російські спецслужби - УНІАН) таким чином залучають туди людей, щоб хоч хтось уже пішов служити", - повідомив експерт.

Відео дня

Біркадзе зазначив, що організацією "охоронної" структури займалися російські спецслужби. З вересня вони почали завозити до підприємства шеврони, нашивки воїнів ЗСУ для того, щоб організовувати провокації проти Білорусі.

"Можна буде цю форму надягнути на російських військових, влаштувати провокацію і таким чином втягнути Білорусь у війну", - додав він.

Також експерт зазначив, що в самій Російській Федерації чоловіки не хочуть брати участь у війні проти України, оскільки розуміють, що це "квиток в один кінець".

Війна в Україні - загрозу з боку Білорусі

Як повідомляв УНІАН, 10 січня речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко розповів, що ситуація на кордоні з Білоруссю залишається повністю контрольованою і наразі не фіксується створення якогось потужного ударного угруповання для вторгнення на територію України.

Водночас на території Білорусі постійно відбуваються спільні з Росією військові навчання. Зокрема на 16 січня анонсовані чергові навчання - для авіаційної компоненти. Військовий експерт Олег Жданов вважає, що цими навчаннями Росія прагне тримати Україну, а також Польщу і країни Балтії, у напрузі та відволікати наших військових на північний кордон.

Тим часом, Москва продовжує насичувати Білорусь особовим складом і озброєнням. Зокрема, 9 січня Росія перекинула до Білорусі ще один ешелон із технікою та військовими ЗС РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: