Росія після війни має залишитись без ядерної зброї / фото ua.depositphotos.com

Заступник Міністра оборони України Іван Гаврилюк заявив, що всі війни завершуються за столом переговорів, але Росію після війни потрібно позбавити ядерної зброї.

В інтерв'ю Tagesspiegel він також зазначив, що, незважаючи на те, що Бундестаг проголосував проти поставок Taurus в Україну, Німеччина все-таки дозріє і передасть зброю.

"Я очікую, що ми отримаємо всю необхідну підтримку, включаючи Taurus. Німеччина і Франція очолюють сильну коаліцію протиповітряної оборони для зміцнення протиповітряної оборони України, і Taurus може значно посилити її. Він здатний вражати важкодоступні місця розташування літаків противника, ракетних комплексів і складів боєприпасів", - сказав Гаврилюк.

Відео дня

Він зазначив, що Taurus має більшу дальність дії, ніж інші ракети і крилаті ракети, які Україна вже отримала, а також стійка до систем радіоелектронної боротьби противника.

Ядерні погрози РФ - деталі

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров накинувся з критикою на США за підтримку України. Він заявив про ризик конфронтації між ядерними державами, виключивши можливість обговорення з Вашингтоном питань стратегічної безпеки.

"Вже зараз все частіше говорять про пряме зіткнення ядерних держав", - сказав Лавров журналістам у четвер на своїй щорічній прес-конференції в Москві. "На Заході залишається все менше стримуючих факторів".

Він звинуватив США та їхніх європейських союзників у ескалації конфронтації з Москвою через неспровоковане вторгнення Росії в Україну у лютому 2022 року, яке спровокувало найбільший конфлікт у Європі з часів Другої світової війни.

Вас також можуть зацікавити новини: