Експерт вважає, що росіяни сьогодні вдарили по Києву ракетами "Іскандер" / фото Міноборони Російської Федерації / Facebook

Російські окупанти у суботу, 14 січня, швидше за все, вдарили по Києву "Іскандерами" в комплектації ракети М-723. Швидкість такої ракети майже у вісім разів більше, ніж у крилатих.

"На мій погляд, швидше за все, був "Іскандер" в комплектації ракети М-723. Швидкість такої ракети 8 820 км на годину. Це практично в 7-8 разів вище крилатої ракети. Уявляємо собі дугу, ракета вилетіла з платформи, і на цій колосальній швидкості по дузі пішла до цілі. Така ракета завдає удару до 500 км. Отже, це 2450 м/с. Тобто, це якщо 500 км, то це чотири хвилини. А якщо це менше, а насправді, я думаю, що було менше, тобто стріляли з Білорусі, можливо, в межах 200 км, то це менше, ніж дві хвилини", - розповів військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону.

При цьому він вказав, що такі ракети дуже складно засікти через величезну швидкість. Водночас експерт нагадав, що росіяни вже давно не використовували "Іскандери", а в цей час розробляли схеми, щоб зробити приховані пуски.

Відео дня

Ракетний удар по Києву 14 січня - що відомо

14 Січня у Києві прогриміла серія вибухів. Росіяни ударили по столиці України ракетами. Пізніше у КМВА повідомили про попадання в інфраструктурний об'єкт, а мер Києва повідомив про уламки ракети, які впали на будівлю в Голосіївському районі.

Крім того, окупанти влучили в будинок в Київській області. Вибухом вибило скло в сусідніх будинках. При цьому в ЗСУ зазначили, що в України немає ефективних засобів для боротьби з балістичними ракетами. 

Вас також можуть зацікавити новини: