Ілюстрація REUTERS

Від початку сьогоднішньої доби бойовики збройних формувань Російської Федерації шість разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Про це повідомляється на сторінці Об’єднаних сил у Facebook.

Читайте також"Прорив летючого БМП": у МВС показали, як у 2014 році починалося звільнення Маріуполя від бойовиків (ефектне відео)

Відео дня

Зокрема, по українських військовослужбовцях, які виконують завдання біля Авдіївки в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", російські найманці три рази відкривали вогонь, застосувавши 120 мм та 82 мм міномети, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" неподалік Оріхового окупанти двічі обстрілювали позиції Об'єднаних сил з 82-мм мінометів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Поруч з Новотошківським ворог застосував міномет 120-го калібру.

"Українські захисники на злочинні спроби російських найманців вплинути на ситуацію в районі проведення операції штатним озброєнням адекватно відповідали на кожен обстріл. Втрати противника уточнюються", - йдеться у вечірньому зведенні.

Втрат серед українських захисників внаслідок ворожих обстрілів не було.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

За даними розвідки, минулої доби українські військовослужбовці знищили одного російського окупанта та ще чотирьох поранили.

Як повідомляв УНІАН, 9 травня збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню. Противник відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.