Тарас Жовтенко розповів, де найбільш інтенсивні дії окупантів на фронті / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Російські окупацінійні війська активізувалися на кількох напрямках. Проте найбільша інтенсивність спостерігається на Сході, заявив експерт з міжнародної безпеки Тарас Жовтенко.

"Найкраща" ситуація з гірших інших варіантів у росіян – на Сході. Адже там у них сухопутний кордон з Україною. По ньому набагато більше опцій постачання своїх військ, аніж по Південному напрямку", – сказав він в ефірі "24 каналу".

Крім того, в росіян величезні проблеми з Чорноморським флотом. Зараз Південний напрямок для загарбників – найгірший з точки зору логістики, тому організовувати бої там незручно і дуже складно. 

Відео дня

Через це російські окупаційні війська намагаються перекидати ресурси там, де вони можуть це робити "максимально швидко" й максимально у великих обсягах.

"Зрештою Схід і Північний Схід – один із варіантів, де Росія, крім того, може активізувати свої наземні операції. Дуже в багатьох моментах росіяни активізовують і обстріли тих українських регіонів, які наближені до лінії фронту", – додав Жовтенко. 

Війна в Україні: актуальні новини

Протягом доби російські окупанти штурмували позиції Сил оборони на кількох напрямках. За інформацією від Генштабу, на фронті відбулося 64 бойових зіткнення. Росіяни атакували на Купʼянському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Марʼїнському, Шахтарському та Запорізькому напрямках.

Тим часом снайпер Служби безпеки України влучним пострілом ліквідував російського загарбника, встановивши при цьому світовий рекорд. Воїн здійснив постріл з відстані у 3800 метрів. Попередній рекорд становив 3540 метрів. Примітно, що для знищення окупанта снайпер використав українську гвинтівку "Володар Обрію". 

Вас також можуть зацікавити новини: