У Харківській області ЗСУ звільнили 24 населених пункти /фото Facebook / Валерій Залужний

Українські бійці звільнили від російських окупантів понад 20 населених пунктів Харківської області. Місцевим жителям надали необхідну допомогу.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Facebook.

Всього українські військові звільнили 24 населених пункти, серед яких і село Кутузівка. Тут росіян вибили ще на початку травня.

Відео дня

"Близько 170 місцевих жителів більше двох місяців жили в підвалі дитячого садка. Серед них - 40 дітей віком від 3 місяців до 12 років", - йдеться в повідомленні.

false

За словами Залужного, бійці ЗСУ після звільнення села надали першу допомогу місцевим. Крім того, він вказав, що українські військові ділилися з людьми, які пережили російську окупацію водою, їжею і навіть одягом.

false

Як раніше повідомляв УНІАН, 24 лютого Росія почала повномасштабну війну проти України. Окупанти не тільки захоплювали військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й били по мирних жителях.

Російська армія методично знищувала Харків за допомогою різного озброєння, в тому числі систем "Солнцепек". ЗСУ вдалося відбити місто і відтіснити ворога.

За словами заступника керівника офісу президента Кирила Тимошенко, в Північній Салтівці в Харкові практично всі багатоповерхівки зруйновані в результаті дій російських військових 

Вранці 23 травня окупанти знову завдали удару по Харкову в районі Павлового Поля. Снаряд влучив біля зупинки громадського транспорту, внаслідок чого чоловік отримав поранення. 

Вас також можуть зацікавити новини: