Ситуація в Миколаєві спокійна, по лінії фронту ідуть важкі бої

Ситуація в Миколаєві сьогодні, 6 квітня, спокійна, але по лінії фронту ідуть важкі бої.

Про це сказав начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім в ефірі інформаційного телемарафону.

Кім спростував інформацію про те, що Миколаїв можуть оточити.

Відео дня

"По лінії фронту ідуть важкі бої, щодо ситуації в місті за сьогодні вона спокійна. Обстрілів не було, хоча ще не вечір. Може вони перевіряють стан речей і напругу в місті, може вони хочуть прикрити ще свої дії. Перевіряють реакцію людей на будь-який вброс інформації", - сказав він. 

Голова ОВА зазначив, що ситуацію повністю безпечною назвати не може.

"Спокійно не може відчувати себе ніхто, бо вони використовують систему "калібр", небезпечно по всій Україні. Але в нас вони ще використовують гради, систему залпового вогню, тому в нас трохи гірше. Коли вони не будуть доставати, у нас зовсім спокійно стане", - сказав він. 

Кім передав повідомлення окупантам. 

"Я можу порадити лягти і вмерти прямо там, де вони зараз стоять, інакше прийдеться їм допомагати. Ніхто не може просто так дивитися на ті звірства, які були в Бучі та в Ірпені. Всі не хочуть повторення цієї ситуації в рідному місці, в рідній області. Ніхто там про полон і не думає. Дійсно всі злі на них", - пояснив він. 

Кім зазначив, що зараз першочергова задача області відновити економіку. 

"Є запаси, і зараз першочергове завдання уряду - відновлення економіки. Це важко робити, коли літають ракети, але ми відбудовуємо і намагаємося все робити. У нас основне питання – море заблоковано, для нас це дуже складне питання, що стосується малого бізнесу, він дуже швидко відновиться. Основне питання у великому та середньому бізнесі, в принципі в логістиці півдня України", - сказав він.

Вас також можуть зацікавити новини: