Сійярто каже, що угорці зацікавлені у вирішенні конфлікту на Донбасі / фото REUTERS

Головуючий в Комітеті міністрів Ради Європи, міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сійярто розповів про очікування від Мінських угод.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час спільної з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою прес-конференції в Києві.

Сійярто нагадав, що планом його візиту передбачено, що міністри здійснять спільну поїздку на лінію розмежування в зоні проведення Операції об’єднаних сил на Донбасі, де ознайомляться з безпековою ситуацією.

Відео дня

"Ми, угорці, зацікавлені в тому, щоб цей конфлікт на Сході мав мирне вирішення. Мінські домовленості - це той напрям, у зв'язку з яким ми сподіваємося, що якимось чином корабель цього конфлікту вибереться на мирні води. Ми хочемо приєднатися до покращення гуманітарної ситуації", - сказав він.

Читайте такожДоба в ООС: один боєць отримав осколкові пораненняМіністр закордонних справ Угорщини висловив сподівання, що ця територія стане мирною й буде знайдене "рішення для ліквідації усіх конфліктів".

"Своїми силами, своїми можливостями ми будемо причетними до цього. Це є інтересом не тільки України і Угорщини, але й угорців, що живуть на Закарпатті", - підсумував Сійярто.

Вас також можуть зацікавити новини