Українці повинні будуть воювати самі, каже експерт / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

У військового експерта Олега Жданова запитали, чи не здається йому, що ця війна закінчиться тільки тоді, коли світова спільнота підключить свої збройні сили.

Під час ефіру на своєму YouTube-каналі він висловив упевненість, що ніхто не піде на такий крок.

"Ні, не підключить. Одразу вам скажу. Якщо, не дай Бог, підключаться інші країни, це буде світова війна", - говорить експерт. 

Жданов нагадав, що Іран постачає Росії безпілотники, а Білорусь фактично є учасником війни. Але вона поки що має регіональний характер. А якщо вступить у бій НАТО, це буде світова війна.

"І тоді буде зовсім інший рівень війни, тому не можна, щоб вступали особливо країни Заходу, особливо ті країни, які є членами НАТО. Вони нам постачають зброю, вони нам надають військово-технічну допомогу, вони нам надають економічну фінансову допомогу. Але, на жаль, воювати ми будемо самі", - говорить військовий експерт.

Все це для того, щоб не піднімати рівень війни, для того, щоб не дати можливість Путіну вести переговорний процес. Адже він хоче перегорів з Байденом.

"Якщо вони вступають у війну, значить, вони вже змушені будуть з ним сідати за один стіл переговорів. Тоді хто переміг? Путін домігся того, чого хотів. Адже перемога - це досягнення цілей війни. А це одна з цілей цієї війни - щоб повернути Росію на геополітичну арену і щоб Путін диктував всьому світу свої умови і впливав на всі процеси в світі... Допустити цього не можна. Тому, на жаль, воювати ми будемо самі", - підсумував Жданов.

Переговори з Росією 2022

РФ заявляє про бажання провести переговори з Україною, щоправда, на своїх умовах. Також країна-агресор хоче заморозити війну.

Зеленський заявляв, що якщо Росія спробує анексувати тимчасово захоплені регіони, то переговори будуть для неї закриті. 

23-27 вересня росіяни провели на окупованих частинах чотирьох областей України псевдореферендуми. 30 вересня Путін оголосив про анексію цих територій. У тій же заяві він запропонував Києву переговори.

У відповідь Зеленський заявив, що Україна буде вести діалог з іншим президентом Росії, тільки не з Путіним.

Вас також можуть зацікавити новини: