Switchblade – це роботизовані розумні бомби

США надішлють Україні 100 "дронів-камікадзе" Switchblade в рамках нового пакету зброї вартістю 800 мільйонів доларів.

Про це розповів Politico головний республіканець у комітеті Палати представників із закордонних справ Майкл Маккол.

Зброя існує в двох варіантах - Switchblade 300 і 600: 300-та модель призначена для точкових ударів по військових; 600-та – для знищення танків або ж іншої техніки ворога. Командування спеціальних операцій США закупило її у виробника AeroVironment із Вашингтона.

Switchblade – це роботизовані розумні бомби. Вони оснащені камерами, системами наведення та вибухівкою. Можуть автоматично вражати цілі, що знаходяться за багато миль, і їх можна спрямовувати навколо цілей, доки не настане відповідний час для удару. Згідно з даними компанії, модель 600 здатна літати протягом 40 хвилин й долати відстань до 80 кілометрів.

Це зброя одноразового використання, тому її прозвали "дроном-камікадзе". Вони літають набагато швидше, ніж турецькі безпілотники Bayraktar TB2, які Україна вже успішно використовує. Велика Британія є єдиною іноземною країною, якій наразі дозволено купувати Switchblade.

Як повідомляв УНІАН, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден оголосив про виділення 800 млн доларів на безпекову допомогу Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: