Володимир Путін / фото REUTERS

В мережі опублікували перехоплені переговори, які доводять, що Росія використовує тактичні ракетні комплекси (ТРК) "Точка-У" – їх привозили до Білорусі.

Запис розмови опублікувала моніторингова група проекту "Беларускі Гаюн".

"Публікуємо перехоплення переговорів ВКС РФ з яких зрозуміло, що 18 березня 2022 року два Ан-124 ВКС РФ прилетіли з РФ на аеродром в Мачулищах. Один з них Ан-124 ВКС РФ з реєстраційним номером RA-82010, під позивним 82010, привіз до Білорусі 3 одиниці ТРК "Точка-У". Це інформація підтверджується не тільки переговорами, а й відео, де видно як в той день "Точки-У" виїжджають з території військового аеродрому в Мачулищах", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 8 квітня окупанти завдали ракетного удару по залізничному вокзалу Краматорська з ТРК "Точка-У". В результаті атаки загинули 57 осіб, ще 109 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Як заявив радник глави ОПУ Арестович, окупанти, завдаючи ракетного удару по вокзалу, прекрасно знали, що там знаходяться люди. Вони свідомо вбили десятки невинних. Експерти відзначили, що РФ спеціально використовувала комплекси "Точка-У", оскільки українська армія теж має на озброєнні ці ракети.

Вас також можуть зацікавити новини: