Серед деталей ракети "Іскандер-К", якою РФ вдарила по центру Чернігова, виявлено компоненти, вироблені компаніями зі США / фото t.me/dmytro_lubinetzs

Серед деталей крилатої ракети "Іскандер-К", якою Росія вдарила по центру Чернігова 19 серпня 2023 року, виявлено чотири іноземні компоненти, вироблені компаніями зі Сполучених Штатів Америки. Про це повідомляє сайт Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), яке, серед різних завдань, ідентифікує компанії, що постачають електронні компоненти в РФ, посилюючи воєнний потенціал держави-терориста.

Зокрема, НАЗК додало до Єдиної в світі відкритої бази даних іноземних компонентів у зброї деталі крилатої ракети "Іскандер-К", якою Росія вдарила по центру Чернігова 19 серпня 2023 року. Відповідно до цих даних, виробниками цих компонентів є американські компанії Analog Devices, Integrated Silicon Solution, Maxim Integrated Products та SPANSION.

"База поповнилася 4 новими компонентами з блоку глобальної навігаційної супутникової системи СН-99 крилатої ракети 9М727 "Іскандер-К", яка вбила сім людей, у тому числі шестирічну дівчинку. Ще понад 150 осіб тоді постраждало", - сказано у повідомленні.

Відео дня

Крім того, експертами було визначено, що ракета була виготовлена не раніше березня 2023 року, а, отже, цілком імовірно, що ці компоненти були поставлені агресору вже після початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну.

Атака РФ по Чернігову

19 серпня 2023 року близько полудня російські окупанти вдарили ракетами по Чернігову. У той час там перебувало багато людей – дехто йшов з церкви чи просто їхав у транспорті. Ворожа ракета влучила у будівлю драмтеатру, де проходив масовий захід. Люди встигли перейти до укриття, що багатьом врятувало життя.

В результаті ворожої атаки загинули семеро людей, серед них 6-річна дівчинка. Омбудсмен Дмитро Лубинець повідомив, що найбільше число жертв було на зупинці громадського транспорту.

Вас також можуть зацікавити новини: