Андрій Юсов прокоментував нібито застосування росіянами на фронті "батальйону з українських полонених" / фото УНІАН, Олександр Синиця

У Головному управлінні розвідки Міноборони України не підтверджують застосування росіянами на фронті батальйону "Богдан Хмельницький", сформованого з українських полонених у так званій "ДНР". 

"Уже понад рік як оприлюднили інформацію про створення так званого батальйону "Богдана Хмельницького", і здебільшого весь час це було ІПСО. Наразі не зафіксовано бойового застосування цього підрозділу", – заявив в коментарі "Укрінформу" представник ГУР Андрій Юсов. 

При цьому у розвідці не виключають, що росіяни дійсно можуть вдатися до такого кроку. Ворог уже вчиняє воєнні злочини, коли мобілізує до лав російської армії українців, які проживають на тимчасово окупованих територіях. 

Відео дня

Як Росія використовує українських військовополонених

У грудні 2023 року видання Politico випустило матеріал, в якому розповіло, що Росія використовує військовополонених українців для дискредитації Києва. Зазначалося, що окупанти змушують їх дзвонити родичам та просити "посмикати" українську владу.

При цьому наголошується, що понад 90% українських військових, які повернулися з полону, заявляють, що їх катували. Також їх позбавляли достатнього сну та харчування.

Вас також можуть зацікавити новини: