РФ зазнала масштабних втрат унаслідок удару по авіабазі в Новофедорівці

Щонайменше 8 зруйнованих літаків, 4 підірваних склади з боєприпасами - такі результати вибухів на ворожому військовому аеродромі "Саки" в окупованому Криму.

Як йдеться у сюжеті проекту FreeДом, серйозні пошкодження отримала центральна зона аеродрому, проте аналітики вважають, що злітною смугою ще можна користуватися.

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко розповів, як вплинуть втрати на аеродромі в окупованому Криму на можливості морської авіації РФ і настрої серед російських військових.

"У цілому втрати на цьому аеродромі досить серйозно відчули на собі ВПС РФ. Це дійсно найбільша втрата одноразова такої кількості винищувачів і фронтових бомбардувальників. Зазначу, що втрати вже позначаються на потенціалі російської авіації в регіоні. Оскільки ми побачимо, що значно зменшилася кількість бойових вильотів в Херсонську і Запорізьку області саме винищувачів таких як Су-30СМ для завдання ударів по засобах авіаційного базування ракетним озброєнням, а також зменшилася і присутність розвідувальної авіації РФ в повітряному просторі південного плацдарму", - зазначив військовий експерт.

Після удару по аеродрому окупаційна влада одразу ж заявила, що "втрат немає" серед людей, що перебували там.

"Звичайно, ми повинні розуміти наступне, що серія вибухів, які сталися на аеродромі в Саках, вона була настільки потужною за своїм потенціалом, що за 500 м автомобільна стоянка була знищена. Більш ніж за кілометр від аеродрому в житлових будинках повибивало шибки вибуховою хвилею. Коли людина опиняється в епіцентрі подібного роду вибухової хвилі, отримує вона будь-які зовнішні пошкодження чи ні, але те, що вона отримає досить серйозні внутрішні пошкодження, розрив внутрішніх органів, це факт. По суті весь той персонал - пілоти і так далі, які перебували саме в епіцентрі цього вибуху, навіть якщо вони не стали жертвами цього вибуху від зовнішніх явних факторів, то вибухова хвиля мала дуже велике значення за кількістю "трьохсотих" і навіть "двохсотих", - говорить Коваленко і не відкидає, що кількість постраждалих серед персоналу може перевищувати 100 осіб.

За словами експерта, російська пропаганда нахабно бреше про втрати в техніці після вибуху на аеродромі в Новофедорівці.

Як повідомляв УНІАН, серія вибухів на військовій авіабазі "Саки" у Новофедорівці пролунала 9 серпня. Відомо, що з цієї бази літаки атакували Запорізьку, Миколаївську та Херсонську області.

У Міністерстві оборони РФ заявили, що на військовому об'єкті просто вибухнули боєприпаси.

За даними США, в результаті вибухів на аеродромі" Саки" в окупованому Криму було знищено низку російських винищувачів, винищувачів-бомбардувальників, літаків-розвідників і складів боєприпасів. У Великобританії вважають, що було знищено вісім російських Су-24 і Су-30.

Вас також можуть зацікавити новини: