Україна має ізолювати Крим від Росії / фото REUTERS

Перед Україною стоїть задача не тільки знищити Кримський міст, а й створити для окупанта морську блокаду.

Таку думку в ефірі інформаційного телемарафону висловив військовий експерт Олександр Мусієнко. Він зазначив, що повністю ізолювати Кримський півострів без розриву морського сполучення неможливо з точки зору географічних особливостей.

"Кримський міст виконує колосальну функцію і задачу по переміщенню техніки, зброї, амуніції, всього, що необхідно для утримування контингенту окупанта на півострові. Але все ж таки поки буде морське сполучення з Новоросійськом, Росія матиме змогу в менших обсягах, ніж вони це можуть робити через міст, але щось для підтримки Севастополя перекидати. Через те перед нами стоїть задача не тільки знищити Кримський міст, його пошкодити і зробити непридатним для використання, а й створювати щось на кшталт загроз морської блокади. Або ж – знищення тих конвоїв, які Росія потенційно може переміщувати до Криму, коли він може бути в облозі", – вважає Мусієнко. 

Відео дня

Експерт підкреслив, що ця задача є досить серйозна, тому що для цього Україні потрібні спроможності і потужності. За його словами, якраз надводні дрони можуть бути нашою перевагою і вони потенційно зможуть топити російські кораблі.

Натомість, як зазначив Мусієнко, Росія для ударів по Україні застосовує ракети, які були виготовлені восени минулого року або взимку, тобто практично з конвеєра.

"Те, що виробляється, воно протягом місяця чи двох-трьох одразу застосовувалось для обстрілів. Очевидно, що на сьогодні виробництво ракет в Росії складає від 20 до 40, то ми можемо побачити, що десь приблизно такою кількістю ракет вони завдавали удари по Україні", – зауважив експерт.

Війна в Україні - звільнення Криму

Президент Володимир Зеленський нещодавно заявив, що одне із завдань контрнаступу ЗСУ - звільнення Криму.

Спікер ОК "Південь" Наталія Гуменюк уточнила, що удар по паливосховищу росіян у тимчасово оккупованому Севастополі є одним з елементів підготовки до майбутньої операції.

У РНБО заявили, що Україна буде звільняти Крим так, як вважатиме за необхідне. Для деокупації української території можуть використовувати несподівані методи.

На думку міністра оборони Олексія Резнікова, визволення Криму може відбутися і без боїв безпосередньо на території півострова. 

За словами екс-радника Офісу президента України Олексія Арестовича, коли Збройні сили Україні підійдуть до кордонів тимчасово окупованого Криму, розпочнуться удари по військових об'єктах росіян на півострові.

Вас також можуть зацікавити новини: