У зв'язку з цим ЗСУ "видалять" Керченський міст РФ / фото Телеграм-канал ДПСУ

Головною метою українського контрнаступу залишається звільнення Криму і перерізання російського угруповання, що перебуває на півострові, від постачання, вважає військово-політичний експерт Олексій Арестович.

"А сенс тоді контрнаступати? Звичайно, все реально. Тим більше, що половина (російського) угруповання, що сидить в Криму, це драндулети - "мобіки", які там з гвинтівкою 41-го року будуть цей Крим намагатися обороняти", - сказав Арестович.

При цьому експерт підкреслив цікаву деталь. "Хоч раз Крим вдалося утримати, коли його хотіли взяти? Жодного разу. Його всі брали, коли хотіли. Він дуже незручний для оборони", - додав він.

За словами Арестовича, постачання по флоту організувати досить складно: "Крим без сухопутного коридору утримати неможливо. Якщо війська противника заходять через єдиний сухопутний коридор, через перешийок".

У зв'язку з цим ЗСУ "видалять" Керченський міст РФ: "Кримський міст? Так ми його знесемо на*єр. Все це можливо за певних умов. Ці умови ми зараз "оформлюємо", - відповів Арестович.

Вибухи в Криму - головне

Останнім часом на військових об'єктах російських військ в Криму помітно почастішала "бавовна". Наприклад, 1 травня Севастополь нібито знову атакували морські дрони, а після вибуху на нафтобазі в Козачій бухті 29 квітня росіянам стало складніше заправляти бойові кораблі

Україна не приховує, що має намір звільняти Крим військовим шляхом, про що, своєю чергою, говорив і глава ГУР Кирило Буданов, і президент Володимир Зеленський.

За словами колишнього спеціального представника Держдепартаменту США з питань України Курта Волкера, Україна вже зараз може почати деокупацію Криму, оскільки буде дуже складно забезпечити безпеку на морі без контролю над півостровом.

На першому етапі українські сили мали б завдати далекобійних ударів по військовій інфраструктурі ЧФ РФ, на другому - уразити інші важливі для окупантів цілі, щоб зробити півострів непридатним для військ армії країни-агресора, пояснив колишній командувач армією США в Європі, генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес. 

Вас також можуть зацікавити новини: