Оккупанти тримають напогодові у Чорному морі 8 "Калібрів" / фото wikimedia.org

Небезпека завдання російськими військами масованого ракетного удару по території України залишається досить високою. Про це керівник об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк повідомила в ефірі інформаційного телемарафону.

"На бойовому чергуванні залишається два підводних ракетоносії, саме там загальний залп "Калібрів" може бути до 8 ракет. Скоріш за все, вони споряджені повністю. Наразі загроза ракетної небезпеки залишається досить високою, оскільки підводні ракетоносії, незважаючи на те, що, скоріш за все, вони будуть економити "Калібри", - це дуже суттєва зброя, високоточна, яка може бути застосована по конкретних цілях, котрі ворог перед цим активно дорозвідував", - сказала вона.

Ракетна небезпека в Україні

Як повідомляв УНІАН, 24 березня у Чорному морі перебувало чотири носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких становив до 24 ракет.

Відео дня

Сьогодні, 25 березня, Гуменюк заявила, що російські військові відмовляються від тактики завдання масованих ракетних атак і починають застосовувати точкові удари. За її словами, масовані ракетні атаки відходять у минуле, оскільки росіяни не мають можливостей одразу запускати від 50 до 80 ракет, але абсолютно виключати такий крок неможливо.

Востаннє масованої ракетної атаки по Україні росіяни завдали 9 березня, вона тривала понад 6 годин.

За даними Генштабу ЗСУ, того дня ворожі війська здійснили запуски 95 ракет різного базування, серед яких 6 крилатих ракет Х-47 "Кинджал", 20 крилатих ракет морського базування "Калібр". 34 крилаті ракети українські захисники знищили.

Вас також можуть зацікавити новини: